Verzekeringswezen: Overdracht van rechten en verplichtingen uit overeenkomsten van schadeverzekering ingevolge Afdeling 3.5.1a van de Wet op het financieel toezicht

Mededeling

  • 1. Hierbij wordt aan belanghebbenden medegedeeld dat Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij Univé Leerbroek en Omstreken U.A., statutair gevestigd te Vijfheerenlanden (“Univé Leerbroek”), met instemming van De Nederlandsche Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 19 december 2019 haar rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering in het kader van haar bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland, met ingang van 31 december 2019 heeft overgedragen aan Univé Zuid-Holland Brandverzekeraar N.V., statutair gevestigd te Delft. Deze portefeuilleoverdracht heeft plaatsgevonden in het kader van een fusie tussen Univé Leerbroek en Coöperatie Univé Zuid-Holland U.A., als gevolg waarvan Univé Leerbroek met ingang van 1 januari 2020 is opgehouden te bestaan. Bij gelegenheid van die fusie is de naam van Univé Zuid-Holland Brandverzekeraar N.V. met ingang van 1 januari 2020 gewijzigd in Univé Het Groene Hart Brandverzekeraar N.V. (“Univé Het Groene Hart”).

  • 2. De onder 1 bedoelde overdracht heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering die behoren of behoord hebben tot het door Univé Leerbroek uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf en die zijn gesloten vanuit de vestiging in Nederland.

  • 3. De overdracht wordt voor alle betrokkenen van kracht met ingang van de tweede dag na de bekendmaking daarvan in deze Staatscourant.

  • 4. De betrokken verzekeringsnemers zijn krachtens artikel 3:120, lid 7, van de Wet op het financieel toezicht (“Wft”) gedurende drie maanden na dagtekening van deze Staatscourant bevoegd hun overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk bij Univé Het Groene Hart op te zeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn.

  • 5. In geval van zodanige opzegging vindt overeenkomstig artikel 3:120, lid 7 Wft door Univé Het Groene Hart pro-rata restitutie plaats van premie en assurantiebelasting, overeenkomstig laatstgenoemde wetsbepaling.

Naar boven