Kennisgeving ontwerpbesluit mijnbouwmilieuvergunning Platform P11-Unity en aanleg van pijpleidingen, gelegen in blok P11 op de Noordzee, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 29 mei 2019 heeft Dana Petroleum Netherlands B.V. te Den Haag (hierna: Dana NL) ingevolge artikel 40 van de Mijnbouwwet (hierna: Mbw) een aanvraag voor een vergunning (mijnbouwmilieuvergunning) ingediend. De aanvraag betreft het oprichten en in stand houden van een mijnbouwinstallatie, genaamd Platform P11-Unity, alsmede het boren van twee aardgasproductieputten, gelegen op de locatie met coördinaten 52° 71’ 55” NB en 05° 80’ 32.50” OL (ETRS89), in blok P11 van het Nederlandse deel van het continentaal plat (hierna: NCP), op circa 60 kilometer ten westen van Scheveningen.

Tevens heeft DANA NL gelijktijdig met de aanvraag van een mijnbouwmilieuvergunning, ingevolge artikel 94 van het Mijnbouwbesluit een aanvraag voor een vergunning voor de aanleg van pijpleidingen ingediend.

De vergunningaanvragen betreffen meer specifiek het oprichten en in werking hebben van het gaswinningsplatform (P11-Unity) en de aanleg van een samenstel van pijpleidingen en kabels van het platform naar het bestaande platform P11-B-De Ruyter, alsmede het uitvoeren van 2 productieboringen met als doel om aardgas te winnen uit de aardgasvelden Witte de With en Van Ghent East.

Tegelijk met de vergunningaanvragen is het Milieueffectrapport (hierna: MER) ‘Unity Developments Project, Gaswinning Witte de With en Van Ghent East’ ingediend.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen.

De ontwerpbesluiten, het MER en de andere relevante stukken liggen met ingang van 19 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73, te Den Haag. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Ook zijn de stukken digitaal in te zien via www.mijnbouwvergunningen.nl.

Tot en met 29 april 2020 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot de ontwerpbesluiten schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

DG Klimaat en Energie, Directie Warmte en Ondergrond

T.a.v. K. Kaya-Karso

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. K. Kaya-Karso (tel. 070 – 379 77 68) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven