Vaststelling bestemmingsplan “Gasthuis Goes” en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Goes

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Gasthuis Goes” op 20 februari 2020 gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast is op 21 januari 2020 het besluit hogere waarden Wet geluidhinder “Gasthuis Goes” door het college vastgesteld.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het nieuw bouwen van het Gasthuis op het perceel kadastraal bekend gemeente Goes, sectie F, nummer 2632. Het plangebied ligt tussen de Oostsingel, Kievitlaan, Heernisseweg en de Oude Singel. Ten opzichte van het ontwerpplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1.

    Een memo over de uitstoot van stikstof (AERIUS-berekening) is als bijlage bij de toelichting opgenomen. De tekst in de toelichting (paragraaf 5.5) is als gevolg hiervan enigszins aangepast.

  • 2.

    In de regels zijn voorwaardelijke verplichtingen opgenomen (artikel 3.5 en 4.5) die de aanplant en instandhouding van beplanting in het plangebied moet waarborgen. In samenhang hiermee is aan de regels is een bijlage “Beplantingsplan” toegevoegd. Verder wordt in de toelichting (paragraaf 6.2) melding gemaakt van de voorwaardelijke verplichtingen.

  • 3.

    De dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 2’ is van de verbeelding verwijderd.

  • 4.

    De aanduiding ‘onderdoorgang’ is aan de verbeelding toegevoegd.

Gedeputeerde Staten van Zeeland heeft, in afwijking van artikel 3.8, lid 4 Wro, ingestemd met de vervroegde publicatie van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB als gevolg van wegverkeer op de Oostsingel, Heernisseweg en Kievitlaan wordt overschreden. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten, op basis van de Wet geluidhinder, hogere waarden vast te stellen. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het besluit is dan ook niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn vanaf 12 maart 2020 gedurende zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPGO19-VG99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor.

Het besluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken is vanaf 12 maart tot en met 23 april 2020 analoog in te zien in het Stadskantoor van de gemeente Goes, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. De openingstijden van het Stadskantoor zijn maandag t/m woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Beroep instellen

Tijdens de beroepstermijn die loopt van 13 maart tot en met 23 april 2020 kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep tegen het bestemmingsplan kan alleen worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    een belanghebbende die door de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht in een nadeligere positie wordt gebracht.

Beroep tegen het besluit hogere waarden Wet geluidhinder kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij het college kenbaar te maken.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven