Vastgesteld bestemmingsplan Berenschotweg 3B in Ruurlo

Logo Berkelland

Op 18 februari 2020 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Buitengebied, Berenschotweg 3B Ruurlo 2018” vastgesteld. In dit bestemmingsplan staat dat het perceel mag worden gebruikt voor de realisatie van 2 woningen en dat de bestaande woningen een passende woonbestemming krijgen. Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 5 maart tot en met 15 april 2020 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBGB20170008-0100.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 16 april 2020 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Overeenkomsten

Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Wel is met de eigenaar van het perceel een overeenkomst gesloten over het verhalen van eventueel uit te keren tegemoetkomingen in schade (vroeger ‘planschade’) en over het uitvoeren van een ruimtelijke kwaliteitsbijdrage. Deze kwaliteitsbijdrage bestaat uit sloop en landschappelijke inpassing. Deze overeenkomsten zijn gesloten voordat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld. Het zijn daarom anterieure overeenkomsten zoals bedoeld in artikel 6.24, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening. Een zakelijke beschrijving van de overeenkomsten ligt ook ter inzage. Tegen deze overeenkomsten en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Naar boven