Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofddorp Tudorgardens Zuid’, ontwerpbesluit omgevingsvergunning Bennebroekerweg 571 te Hoofddorp voor het realiseren van 21 woningen en 13 appartementen Tudorgardens Zuid en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden.

Logo Haarlemmermeer

[Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat:

  • 1.

    1. het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofddorp Tudorgardens Zuid’ met planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGhfdtudorgarzuid-B001;

  • 2.

    2. het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure), Bennebroekerweg 571 te Hoofddorp voor het realiseren van 21 woningen en 13 appartementen Tudorgardens Zuid, zaaknummer 8725319, OLO nummer 4099977 en

  • 3.

    3. het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

ter inzage worden gelegd.

 

De voorbereiding en bekendmaking van de hiervoor genoemde besluiten vindt gecoördineerd plaats zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Het ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt aan de zuidzijde van Hoofddorp aan de Bennebroekerweg 571 / 573.

Ten noordoosten ligt de woningbouwontwikkeling Tudorgardens. Ten westen grenst het projectgebied deels aan de woningbouwontwikkeling Tudorpark en deels aan de bestaande bebouwing langs de Bennebroekerweg. Ten zuiden ligt de rijbaan van de Bennebroekerweg en daarna de woningbouwontwikkeling ‘Hoofddorp Zuidrand Bij Citer’. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 34 woningen mogelijk.

 

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Op 20 december 2018 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de activiteiten ‘bouwen van een bouwwerk’ en ’planologisch strijdig gebruik’ voor het realiseren van 21 woningen en 13 appartementen op de locatie Bennebroekerweg 571 te Hoofddorp.

 

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is genomen omdat uit akoestisch onderzoek blijkt dat er hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder (Wgh) moeten worden vastgesteld. Uit de akoestische berekeningen blijkt dat diverse woningen geluidbelast zijn. Door het wegverkeer op de Nieuwe Bennebroekerweg en de Hoofdweg oost- en westzijde wordt geen overschrijding van de voorkeursgrenswaarde wegverkeerslawaai veroorzaakt. Het wegverkeer op de Bennebroekerweg veroorzaakt op de woningen een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wgh. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. De maximaal berekende geluidsbelasting inclusief de correctie Art.110g Wet geluidhinder bedraagt 53 dB.

 

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, met bijbehorende stukken, kunt u raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, de website van de gemeente www.haarlemmermeer.nl/ro en de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied www.odnzkg.nl. De stukken liggen ook ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp, Raadhuisplein 1. Op afspraak zijn de stukken op werkdagen in te zien van 9-17 uur. Een afspraak hiervoor maakt u via 0900–1852.

 

De terinzagelegging begint op 5 maart 2020 en duurt zes weken.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder zowel mondeling als schriftelijk naar voren brengen.

Schriftelijk kan er een zienswijze worden ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan door een brief te schrijven aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit in het raadhuis in Hoofddorp (zie hiervoor).

Digitaal kan dit met gebruikmaking van DigiD door een formulier in te vullen dat u vindt via de website van de gemeente Haarlemmermeer www.haarlemmermeer.nl/ro.

Wij verzoeken u om bij uw zienswijze zo duidelijk mogelijk aan te geven over welke ontwerpbesluiten u een zienswijze naar voren brengt (bestemmingsplan, omgevingsvergunning en/of hogere grenswaarden).

 

Voor zienswijzen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning moet de brief gericht worden aan burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

 

Naar boven