Tijdelijke verkeersmaatregelen in het Keukenhofseizoen 2020

Logo Lisse

maatregelen tijdens het Keukenhofseizoen in de periode 21 maart tm 10  mei 2020

 

Campers Leidsevaart

Er wordt een stopverbod ingesteld op de Leidsevaart vanaf de Delfweg richting Hillegom.

Het verbod geldt aan de oostkant (waterkant) van de Leidsevaart door plaatsing van het bord E2 conform bijgevoegde tekening. Daarbij worden bakens neergezet en bebording met een camper en rood kruis.

Instellen inrijverbod Loosterweg Noord

Vanaf de kruising met de Zwartelaan geldt een inrijverbod voor de Loosterweg. Touringcars kunnen elkaar namelijk niet passeren in deze drukke tijd op deze smalle weg. Hoewel er geen verwijzingen zijn dat daar bussen moeten rijden, het parkeerterrein is logisch te bereiken via de N208/Stationsweg, zijn er wel chauffeurs die deze route kiezen.

Instellen diverse stopverboden

Op de gehele Loosterweg en Zwartelaan geldt een stopverbod i.v.m de doorstroming en veiligheid van het verkeer

Kanaalstraat t.g.v. de rondvaartboten.

Het langsparkeervak in de Kanaalstraat ter hoogte van  de nummers 270a tot en met 272 mag tijdens deze periode  worden gebruikt voor het parkeren van bussen. Deze bussen mogen hier maximaal 1,5 uur staan. De bussen mogen alleen parkeren in de daarvoor aangewezen parkeervakken. Zo kunnen de toeristeen veilig uit- en instappen.

Gele bebording met verwijzing rondom Keukenhof

Om de toerist een juiste verwijzing te geven naar de beschikbare parkeerterreinen worden gele borden met tekst en letteraanduiding geplaatst door de aangewezen instanties.

 

Deze maatregelen worden getroffen om de verkeersveiligheid te vergroten en de hinder voor omwonenden te reduceren. De bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt hierdoor sterk verbeterd en de handhaving is beter te regelen.

Lisse 27 februari 2020

Burgemeester en wethouders van Lisse,

Namens deze:

W. van der Wolf medewerker verkeer. domein Buitenruimte, team Beleid en Inrichting

Naar boven