Kennisgeving definitieve NRD voor de m.e.r.-procedure windparken gemeente Kapelle

Logo Kapelle

Met een kennisgeving op 22 oktober 2019 hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle bekend gemaakt dat er drie initiatieven zijn voor windparken in de gemeente Kapelle. Voor deze initiatieven wordt een milieueffectrapport (MER) opgesteld.

 

In de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) is op hoofdlijnen beschreven voor welke activiteit het milieueffectrapport wordt opgesteld. Er staat in wat er onderzocht gaat worden, op welke manier en tot welk detailniveau. De concept NRD heeft ter inzage gelegen van 23 oktober 2019 tot en met 4 december 2019. Iedereen heeft in die periode een zienswijze kunnen indienen op de concept NRD. Er zijn in totaal 13 zienswijzen ontvangen. In een Nota van Antwoord zijn de zienswijzen samengevat en van een reactie voorzien. Er is ook aangegeven of de zienswijzen aanleiding zijn om de NRD aan te vullen.

 

Vaststelling en inzien van de NRD en Nota van Antwoord

Met inachtneming van de ingediende zienswijzen hebben burgemeester en wethouders van Kapelle op 11 februari 2020 de NRD met de Nota van Antwoord definitief vastgesteld.

U kunt de definitieve NRD en Nota van Antwoord inzien op www.kapelle.nl/windpark. Heeft u nog vragen na het lezen van de documenten, neem dan contact op via telefoonnummer 14 0113 of stuur een e-mail naar gemeente@kapelle.nl

Wat gebeurt hierna?

Nu de NRD is vastgesteld, worden de milieueffecten van de verschillende alternatieven onderzocht en in beeld gebracht. Het milieueffectrapport wordt gelijktijdig ter inzage gelegd met het ontwerpbestemmingsplan voor het windpark Willem Annapolder. In paragraaf 1.3 van de NRD wordt die procedure nader toegelicht. Het streven is om voor twee van de drie initiatieven het ontwerpbestemmingsplan in de eerste helft van 2020 in procedure te brengen. Het derde initiatief – de opschaling van de twee bestaande turbines bij Schore – volgt later in de tijd. Dit initiatief kan pas verder worden ontwikkeld als er meer duidelijkheid is over de dijkverzwaring.]

Kapelle, 5 maart 2020

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven