Ontwerpbesluit opsporingsvergunning koolwaterstoffen (t.b.v. de opsporing van olie- en gas) blokdelen G16c/M01b (locatie-aanduiding op zee), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 29 januari 2018 heeft Oranje-Nassau Energie B.V. thans ONE-Dyas B.V. (hierna: ONE-Dyas), een aanvraag ingediend op grond van artikel 6 van de Mijnbouwwet, voor het opsporen van koolwaterstoffen.

Naar aanleiding van de aanvraag van ONE-Dyas is een uitnodiging tot het indienen van concurrerende aanvragen voor een opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen voor de blokdelen G16c/M01b gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie van 7 januari 2019 (2019/C 3 /03) en in de Staatscourant van 18 januari 2019 (Stcrt. 2019, nr. 1970).

Binnen de termijn van dertien weken na publicatie van de aanvraag in het Publicatieblad van de Europese Unie is geen concurrerende aanvraag ingediend.

De vergunningaanvraag gaan over het opsporen van koolwaterstoffen in de blokdelen G16c/M01b. Door het ontbreken van een topografische referentie op zee, is de zee die bij het Nederlandse grondgebied hoort opgedeeld in een blokstructuur, zoals is aangegeven op de kaart, die als bijlage is gevoegd bij de Mijnbouwregeling (Staatscourant 2002, nr. 245).

De Minister van Economische Zaken en Klimaat is bevoegd te beslissen op deze aanvragen.

Deze besluiten doorlopen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen.

Op 10 maart 2020 legt de Minister de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • de aanvraag voor een opsporingsvergunning koolwaterstoffen G16c/M01b,

  • het ontwerpbesluit,

  • de adviezen van Staatstoezicht op de Mijnen, TNO, EBN en de Mijnraad.

De stukken liggen met ingang van 10 maart 2020 tot en met 21 april 2020 ter inzage in de centrale hal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73, te Den Haag.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren van 8.30 tot 18.00 uur.

Tot en met 21 april 2020 kan iedereen schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit indienen via: mijnbouwvergunningen@minezk.nl bij:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Warmte en Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Degene die zienswijzen indient, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Desgevraagd wordt iedereen gedurende zes weken na de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd, in de gelegenheid gesteld tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit, waarbij de vergunningaanvrager, indien deze dit wenst, aanwezig zal zijn. Daarbij kunnen gemotiveerde zienswijzen mondeling worden ingebracht.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw E. Aygün, tel: 06-11 22 37 80.

Naar boven