Gemeente Zoetermeer - bestemmingsplan - Plataanhout en verleende omgevingsvergunning 27 appartementen

Logo Zoetermeer

Vastgesteld bestemmingsplan Plataanhout en verleende omgevingsvergunning 27 appartementen

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten met ingang van 28 februari 2020 gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

 

  • Het door de gemeenteraad op 17 februari 2020 vastgestelde bestemmingsplan Plataanhout. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen.

  • De door het college van burgemeester en wethouders op 19 februari 2020 verleende en verzonden omgevingsvergunning voor de bouw van 27 appartementen.

 

Toelichting

 

Coördinatieregeling

Om het plan te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan en een omgevingsvergunning nodig. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één beroepschrift tegen één of meer van de gecoördineerde vastgestelde besluiten.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 april 2019 besloten de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen voor de realisering van 27 appartementen aan het Plataanhout. Dit is ook conform het bepaalde in de Coördinatieverordening van de gemeente Zoetermeer.

Zie voor de verordening: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Zoetermeer/107634/107634_1.html).

 

De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning.

 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een perceel aan het Plataanhout naast kinderdagverblijf het Houtsnipnest. Het doel van het bestemmingsplan is om de realisatie van 27 appartementen met bijbehorende terreininrichting mogelijk te maken. Op deze locatie was voorheen een basisschool gevestigd.

 

Naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve is de Toelichting bij het bestemmingsplan op enkele onderdelen aangepast. De aanpassingen zijn benoemd in de Nota van beantwoording zienswijzen die bij het bestemmingsplan en het raadsbesluit behoort. De Regels en Verbeelding van het bestemmingsplan zijn niet aangepast ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan is daarom ongewijzigd vastgesteld.

 

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om de bouw van de appartementen en de inrichting van het terrein te realiseren. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • het bouwen van een bouwwerk;

  • het aanleggen, beschadigen of veranderen van een weg;

  • het maken van een uitweg;

  • het vellen van een houtopstand.

 

Naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve is de omgevingsvergunning op enkele onderdelen aangepast.De aanpassingen zijn benoemd in de Nota van beantwoording zienswijzen die bij de omgevingsvergunning behoort.

 

Terinzagelegging vastgestelde besluiten

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning en bijbehorende stukken zijn met ingang van 28 februari 2020 in te zien bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is daarnaast ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. De rechtstreekse link naar het plan is:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00079-0003

 

Instellen van beroep

De besluiten zijn gecoördineerd bekendgemaakt. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Met ingang van 29 februari 2020 bestaat gedurende zes weken (in verband met de Algemene termijnenwet tot en met 14 april 2020) de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend of kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden (die wel of geen zienswijze hebben ingediend) mogelijk schriftelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die het college heeft aangebracht bij het verlenen van de omgevingsvergunning.

Verder kan met ingang van 29 februari 2020 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

NB. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Indien u schriftelijk beroep instelt, moet het beroepschrift worden ondertekend en dient het tenminste te bevatten:

a. uw naam en adresgegevens;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. de redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.

 

U kunt uw beroepschrift richten aan:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019,

2500 EA ’s-Gravenhage.

 

U kunt ook per fax of via het Digitaal Loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl, beroep instellen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Raad van State.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de besluiten niet. Om dit te bereiken kan gedurende de hiervoor genoemde beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

 

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl/plataanhout.

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00079-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld via https://validator.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=zoetermeer&striVersion=STRI2008 (onder NL.IMRO.0637.BP00079-0003).

  

Zoetermeer, 27 februari 2020

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris, de burgemeester,

   

B.J.D. Huykman Ch.B. Aptroot

 

Naar boven