Vastgesteld bestemmingsplan Oude Zwolseweg naast 37 Wenum Wiesel

Logo Apeldoorn

 

Vanaf 28 februari 2020 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 13 februari 2020 vastgestelde bestemmingsplan Oude Zwolseweg naast 37 Wenum Wiesel met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1280-vas3. Het plan maakt de realisatie van één woning mogelijk.

Aanleiding voor dit besluit vormt de uitspraak van de Raad van State van 20 november 2019 tot vernietiging van het op 28 juni 2018 vastgestelde bestemmingsplan voor het perceel Oude Zwolseweg naast 37 Wenum Wiesel. De belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State zijn:

• de verkleining van het bouwvlak binnen de bestemming Wonen van 8 x 15 meter naar 7 x 15 meter, waardoor de afstand van het bouwvlak tot de perceelsgrens met Oude Zwolseweg 37 is vergroot met één meter (plankaart);

• het verplaatsen van het bouwvlak met een halve meter in westelijke richting, waardoor de voorgevelrooilijn een halve meter achter de voorgevelrooilijn van Oude Zwolseweg 37 komt te liggen (plankaart);

• het opnemen van een maximale hoogte voor hoofdgebouwen binnen de bestemming Wonen van 8 meter (regels).

 

Over dit besluit kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Tot en met 10 april 2020 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Bestemmingsplannen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ook ter inzage bij het Omgevingsloket. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Bij het Omgevingsloket kunt u alleen op afspraak terecht. Informatie over het maken van een afspraak en over de locatie van het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 27 februari 2020

Naar boven