Melding voorgenomen concentratie Heinemann en casualfood, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/20/039130

Op 18 februari 2020 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat:

Gebr. Heinemann SE & Co. KG en casualfood gmbh (Duitsland) een gezamenlijke onderneming willen oprichten onder de handelsnaam Smartseller. casualfood gmbh staat onder zeggenschap van Orior AG.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Gebr. Heinemann SE & Co. KG (Duitsland): de exploitatie en bevoorrading van duty-free en travel-value bedrijven op luchthavens, zeehavens en grensovergangen

  • casualfood gmbh (Duitsland): de exploitatie van mobiele en vaste catering en snackfaciliteiten alsmede het aanbieden van convenienceproducten, kant en klare maaltijden en reisartikelen op luchthavens en treinstations; Orior AG is een Zwitserse voedings- en drankengroep.

  • De gemeenschappelijke onderneming:de exploitatie van duty-free winkels en cateringfaciliteiten op kleine en middelgrote luchthavens.

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/20/039130 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven