Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan Selissen

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 en artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 19 november 2019 en 10 december 2019 respectievelijk het bestemmingsplan en exploitatieplan Selissen zijn vastgesteld.

 

Plan

Al jaren wordt de locatie Selissen in Boxtel gezien als potentiële woningbouwlocatie. In april 2016 is door de gemeente Boxtel een stedenbouwkundige visie opgesteld. In deze visie is beschreven hoe de woningbouwlocatie kan worden ingevuld als duurzame dorpsrand van Boxtel. De visie heeft als inspiratiekader gediend voor de projectontwikkelaar Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V samen met Van Peer Holding B.V. De initiatiefnemers zijn namelijk, in samenwerking met de gemeente, voornemens om ter plaatse van de locatie Selissen circa 465 woningen te realiseren.

 

Het plangebied voor de nieuwe woningbouwlocatie Selissen is gelegen aan de noordzijde van Boxtel. Het plangebied bevindt zich tussen de A2 (ten oosten van het plangebied) en de Bosscheweg (ten westen van het plangebied). Ze vormt de entree van Boxtel.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan “Selissen” en het vastgestelde exploitatieplan “Selissen” zijn vanaf vrijdag 10 januari 2020 gedurende de wettelijke beroepstermijn van zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het bestemmingsplan is te vinden onder nummer NL.IMRO.0757.BP09SELISSEN-VST1.

Het exploitatieplan is te vinden onder nummer NL.IMRO.0757.EP09SELISSEN-VST1.

Verder ligt een kopie van het plan ter inzage in het gemeentehuis.

 

Indienen beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

1. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan of ontwerp exploitatieplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

2. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

3. een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend en welke niet heeft geleid tot een gewijzigd bestemmingsplan of gewijzigd ontwerp exploitatieplan.

 

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder nummer 073 5531662 en per email op Y.v.Houts@MijnGemeenteDichtbij.nl .

 

Op deze procedure is tevens de crisis- en herstelwet van toepassing.

Naar boven