Gemeente Ermelo - verkeersbesluit - instellen blauwe zone De Verbinding fase 3 - centrumgebied, Ermelo

Logo Ermelo

 

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo is op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Gelet op het collegevoorstel van 4 februari 2020, nummer 02330000049693 zijn wij gekomen tot de volgende overwegingen en motivering op grond waarvan wij een besluit hebben genomen.

Overwegingen ten aanzien van de blauwe zone

  • -

    Dat in het centrumgebied van Ermelo en op De Verbinding fase 2 een blauwe zone is ingesteld.

  • -

    Dat het beleid van de gemeente is om in het Centrum en projectgebied De Verbinding de parkeerdruk te reguleren zodat er parkeerplekken beschikbaar blijven voor kortparkeerders en daarmee de parkeerplekken niet bezet worden/blijven door langparkeerders.

  • -

    Dat er op loopafstand van het Centrum en De Verbinding voldoende parkeergelegenheid is voor langparkeerders t.p.v. parkeerplaats Groeneweg, de Markt en Chevallierlaan.

  • -

    Dat de bewoners zowel huur- als koopwoningen van De Verbinding fase 3 één eigen parkeergelegenheid hebben voor lang parkeren in de parkeerkelder van De Verbinding fase 2a.

  • -

    Dat de blauwe zone voor het parkeerterrein van De Verbinding fase 3 wordt ingesteld van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 19.00 uur met een maximale parkeerduur van 1,5 uur, dit is in lijn met de dichtstbijzijnde bestaande blauwe zone van De Verbinding fase 2.

  • -

    Dat het instellen van de blauwe zone voor De Verbinding fase 3 zorgt voor een lagere parkeerdruk waardoor er minder ‘zoekend verkeer’ is en de verkeersveiligheid en bruikbaarheid van de openbare weg verbetert.

  • -

    Dat het parkeerterrein van De Verbinding fase 3 particulier eigendom en openbaar toegankelijk is en dat de gemeente Ermelo hiervoor het bevoegd gezag is voor het nemen van verkeersbesluiten.

 

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens (BABW), alsmede voor onderborden en markeringen voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

In artikel 12 van het BABW is limitatief opgenomen voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit is vereist. In bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) is een overzicht van de verkeersborden opgenomen. In dit besluit gaat het om de volgende bebording en markering:

Motivatie van het besluit

Dit besluit beoogt met het instellen van een blauwe zone een bijdrage te leveren aan het waarborgen van de bereikbaarheid, het verbeteren van de verkeersveiligheid en het in stand houden van de bruikbaarheid van de weg zoals bedoeld in artikel 2, eerste lid van de WVW 1994. Dit besluit zorgt ervoor dat de parkeerplaatsen binnen de blauwe zone niet bezet worden door lang parkeerders, maar dat deze beschikbaar blijven voor bezoekers van het Centrum en De Verbinding. Voor langparkeerders zijn voldoende alternatieve parkeerplaatsen beschikbaar op loopafstand van het Centrum en De Verbinding.

Daarnaast borgt dit verkeersbesluit een goede bereikbaarheid en doorstroming van de nood- en hulpdiensten.

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de gemandateerde verkeersadviseur van de politie, dhr. RHEU, eenheid oost Nederland, district noord en oost. De politie heeft positief geadviseerd op de verkeersmaatregel.

Besluit

  • I.

    Conform het kaartbeeld in bijlage 1 het instellen van een blauwe zone op “De verbinding fase 3” met bebording E10-zb max. 1,5h (begin blauwe zone),  E11-ze max. 1,5h  (einde blauwe zone), onderbord ‘ma t/m za 09.00 – 19.00 h’ en bijbehorende blauwe markering conform het RVV 1990.  

 

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo,

 

A.M. Weststrate,

secretaris,

 

A.A.J. Baars,

burgemeester,

     

Mededelingen

 

Instellen beroep

Tegen het definitieve verkeersbesluit kunt u binnen zes weken, ingaande op de dag na verzending van dit besluit, beroep instellen bij de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

 

Bijlagen

  • -

    Bijlage 1: Kaartbeeld blauwe zone De Verbinding fase 3

 

Bijlage 1: Kaartbeeld blauwe zone De Verbinding fase 3

Naar boven