Ontwerpbestemmingsplan‘De Braacken van Mariënhof’ en voornemen‘Verzoek herbegrenzing Natuur Netwerk Brabant’

Logo Vught

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan ‘De Braacken van Mariënhof’ (NL.IMRO.0865.vghBPBraacken-ON01) en op het voornemen van de gemeente om vanwege dit plan een verzoek tot herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant (NNB) in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Brabant. Hieronder staat waar dit plan en het verzoek over gaan. Ook leest u hoe u hierop kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen en welk gebruik is toegestaan.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Braacken van Mariënhof’ over?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Braacken van Mariënhof’ gaat over het terrein van het voormalige verzorgingstehuis De Braacken en maakt onder andere de bouw van 33 woningen mogelijk. Het plangebied ligt ten noorden van de Helvoirtseweg (N65). Aan de zuid- en oostkant ligt de spoorlijn Tilburg – ’s Hertogenbosch. Het plangebied is gelegen tussen de Loyolalaan in het westen en de Aert Heymlaan in het Oosten.

Waarom een verzoek tot herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant?

Een deel van het plangebied ‘De Braacken van Mariënhof’ ligt binnen het Natuur Netwerk Brabant (NNB). In het ontwerpbestemmingsplan is gemotiveerd dat, vanwege de voorgenomen woningbouw, een klein gedeelte van het NNB zal gaan worden gebruikt als tuinen behorende bij een aantal woningen. Om de bouw van woningen mogelijk te maken wordt ook een 290 meter lang geluidsscherm gerealiseerd in het huidige NNB. De gemeente verzoekt Gedeputeerde Staten om de begrenzing van het NNB te wijzigingen vanwege deze twee onderdelen. De procedure bepaalt dat eerst het voornemen hiertoe wordt gepubliceerd. Dit vindt gelijktijdig plaats met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘De Braacken van Mariënhof’.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het voornemen ‘verzoek tot herbegrenzing van het NNB’ bekijken.

U kunt van donderdag 27 februari 2020 tot en met woensdag 8 april 2020 het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken. Ook kunt u het bij dit plan behorende voornemen ‘verzoek herbegrenzing NNB’ bekijken:

 

  • 1.

    Via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.vghBPBraacken-ON01

  • 2.

    Op werkdagen bij de Ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught. De openingstijden zijn maandag van 9.00 tot 19.30 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur en Vrijdag 9.00 tot 12.30 uur

Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen.

 

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan en/of het voornemen ‘verzoek tot herbegrenzing van het NNB’.

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan en/of het voornemen ‘verzoek tot herbegrenzing van het NNB’. De reactie die u indient, heet in deze fase een ‘zienswijze’.

 

U kunt reageren van donderdag 27 februari 2020 tot en met woensdag 8 april 2020.

Binnen deze termijn kunt u mondeling reageren via een afspraak met een medewerker van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Van uw mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt.

U kunt ook binnen deze termijn schriftelijk reageren. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

 

Schriftelijke reacties kunt u sturen naar de gemeenteraad van Vught, afdeling Ontwikkeling, postbus 10.100, 5260 GA Vught. Voor een mondelinge afspraak kunt u bellen met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer

073-6580680.

 

Geef in uw brief aan dat het gaat om een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan De Braacken van Mariënhof met zaaknummer Z19-214971. En/of geef aan dat het gaat om een zienswijze over het voornemen ‘verzoek herbegrenzing NNB’ met zaaknummer Z19-214971’. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en/of het voornemen ‘verzoek herbegrenzing NNB’.

 

Wat gebeurt er na het ontwerpbestemmingsplan?

Het gaat nu om een ontwerpbestemmingsplan. U kunt nu reageren. De gemeente kijkt dan of het plan moet worden aangepast. Daarna stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan definitief vast.

Daarnaast gaat het hier om het voornemen om een verzoek tot herbegrenzing van het NNB. Ook hier kunt u op reageren.

Gedeputeerde Staten (GS) van de Provincie Noord-Brabant zullen voor de vaststelling van het bestemmingsplan een besluit nemen over het verzoek van de gemeente tot wijziging van de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant. Dit besluit maakt onderdeel uit van het vastgestelde bestemmingsplan. Als u het niet eens bent met het vastgestelde bestemmingsplan, kunt u in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Let op: u kunt in principe alleen in beroep gaan wanneer u ook een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan. Dit geldt niet wanneer u dit redelijkerwijs niet kon doen, bijvoorbeeld omdat het plan bij de vaststelling is gewijzigd en u daar op reageert.

 

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 073-6580680.

Naar boven