Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied – De Dennenhoek

Logo Harderwijk

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied – De Dennenhoek heeft tot doel de bestaande recreatiewoningen gelegen op het noordelijk deel van het terrein te bestemmen voor wonen. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt een 24 –tal nieuwe woningen te realiseren die qua bebouwingstypologie passen bij de bestaande bebouwing

Het zuidelijk deel van het terrein zal bestemd worden voor flex-wonen voor arbeidsmigranten. Hierbij zal sprake zijn van de bouw van, al dan niet geschakelde, woonunits. De bestaande (recreatie-) voorzieningen worden gebruikt als centrumvoorzieningen in de vorm van receptie, sportfaciliteiten, recreatieruimte en opslag.

Het plangebied betreft de gronden van het verblijfsrecreatieterrein De Dennenhoek, gelegen aan de Parallelweg 25 te Hierden.

Ontwerpbesluit hogere waarde

Ten behoeve van het bestemmingsplan is tevens een besluit hogere waarde ingevolge artikel 83 Wet geluidhinder in voorbereiding. Met de vaststelling van een hogere waarde wordt de transformatie van de bestaande woningen naar wonen en de realisatie van de nieuwe woningen op De Dennenhoek mogelijk gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde liggen met ingang van 27 februari gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder schriftelijk of digitaal een zienswijze indienen bij:

  • 1.

    de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    burgemeester en wethouders tegen het ontwerpbesluit hogere waarde.

Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: domein Ruimte, mw. C. vanden Bedem of mw. S. Duschka, tel. 411911.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00226-0001) kunt u raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: https://services.meerinzicht.nl/HWK/RO/plannen/NL.IMRO.0243.BP00226-/NL.IMRO.0243.BP00226-0001/) of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenbuitengebied.

Aanmeldnotitie vormvrije M.e.r

Burgemeester en wethouders van Harderwijk hebben besloten geen milieueffectrapport (MER) op te stellen voor het bestemmingsplan Buitengebied – De Dennenhoek.

Het besluit en de aanmeldnotitie liggen met ingang van 27 februari gedurende 6 weken ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Ook kunt u deze stukken in zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenbuitengebied.

Tegen deze beslissing is geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk tenzij de beslissing een belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn/haar belang treft. Eventuele bezwaren tegen de beslissing met betrekking tot de aanmeldnotitie kunnen in de procedure tegen het bestemmingsplan worden ingebracht. Informatie: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem of mw. S. Duschka, tel 411911.

Zakelijke beschrijving

Ten behoeve van het aantonen van de economische uitvoerbaarheid van de plannen is met de betreffende eigenaren een anterieure overeenkomst gesloten. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van bovengenoemde overeenkomst ligt gedurende dezelfde periode op dezelfde locatie voor een ieder ter inzage. Tegen de gesloten overeenkomsten en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Informatie mw. M. Haverkamp, tel. 411911.

 

  

Naar boven