Herplaatsing Ontwerpbestemmingsplan ‘Gogelstraat 3, Vught’

Logo Vught

Herplaatsing van Staatscourant 2020, 9990 van 20 februari 2020, i.v.m. niet leesbare tekst.

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan ‘Gogelstraat 3, Vught’. Hieronder staat waar dit plan over gaat. Ook leest u hoe u hierop kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen.

De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘Gogelstraat 3, Vught’ over?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Gogelstraat 3, Vught’ gaat over de locatie Gogelstraat 3 in Vught. Op dit moment staat hier een complex van gebouwen. Om op deze locatie een woonzorgvoorziening te kunnen realiseren, is dit bestemmingsplan opgesteld. In deze woonzorgvoorziening worden 19 kamers voor ouderen met een intensieve zorgbehoefte en twee wooneenheden voor echtparen met een zorgbehoefte (aanleunwoningen) gerealiseerd.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 20 februari 2020 tot en met woensdag 1 april 2020 het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken:

  • via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.vghBPGogelstr3-ON01;

  • bij de Ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught.

Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen.

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. De reactie die u indient, heet in deze fase een ‘zienswijze’.

U kunt reageren van donderdag 20 februari 2020 tot en met woensdag 1 april 2020.

U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Schriftelijke reacties kunt u sturen naar de gemeenteraad van Vught, afdeling Ontwikkeling, postbus 10.100, 5260 GA Vught. Voor een mondelinge afspraak kunt u bellen met medewerkers van de afdeling Ontwikkeling via het telefoonnummer 073-6580680.

Geef in uw brief aan dat het om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ‘Gogelstraat 3, Vught’ met zaaknummer Z18-207267 gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met ontwerpbestemmingsplan.

Wat gebeurt er na het ontwerpbestemmingsplan?

Het gaat hier om een ontwerpbestemmingsplan. U kunt daar nu op reageren. De gemeente kijkt dan of het plan moet worden aangepast. Daarna stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan definitief vast.

Als u het niet eens bent met het vastgestelde bestemmingsplan, kunt u in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Let op: u kunt in principe alleen in beroep gaan wanneer u ook een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan. Dit geldt niet wanneer u dit redelijkerwijs niet kon doen, bijvoorbeeld omdat het plan naar de vaststelling toe is gewijzigd en u daar op reageert.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met medewerkers van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 073-6580680.

Naar boven