Ontwerp bestemmingsplan De Weidelanden – tweede herziening

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat op 18 februari 2020 het ontwerp bestemmingsplan ‘De Weidelanden – tweede herziening’ is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van grondgebonden woningen en appartementen mogelijk in het meest zuidelijk gelegen deel van woningbouwlocatie Weidelanden in Hazerswoude-Dorp.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan De Weidelanden voor een deel van de gronden aan Zilverschoon, Wilgenroos en Fluitenkruid in Hazerswoude-Dorp ter hoogte van de rotonde aan de N209. Het geldende bestemmingsplan maakt de bouw van woningen en appartementen in dit gebied al mogelijk. Voor het voorgenomen bouwplan moet echter afgeweken worden van een aantal voorwaarden met betrekking tot het aantal woningen, woningtype en aandeel woningen in de sociale sector. Dit wordt in het voorliggende ontwerp bestemmingsplan geregeld.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerp bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484. HDweidelanden2her-ON01 met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 27 februari 2020 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 8 april 2020) ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden: www.alphenaandenrijn.nl). U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl door onder ‘Plannen zoeken’ de plannaam of het plannummer NL.IMRO.0484.HDweidelanden2her-ON01 in te voeren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan ‘De Weidelanden – tweede herziening’ gaat met zaaknummer 283611.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan ‘De Weidelanden – tweede herziening’ gaat met zaaknummer 283611.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement Ruimte van de afdeling Ruimte op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Alphen aan den Rijn, 26 februari 2020

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven