Vastgestelde Omgevingsvisie Deventer

Logo Deventer

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat de gemeenteraad op 18 december 2019 de Omgevingsvisie Deventer heeft vastgesteld.

 

Inhoud

 

De Omgevingsvisie is een richtinggevend koersdocument binnen de nieuwe Omgevingswet die vanaf 2021 inwerking zal treden. De Omgevingsvisie geldt voor het hele grondgebied van de gemeente. In de afgelopen jaren is er veel veranderd binnen het fysiek ruimtelijke domein, denk aan demografische ontwikkelingen, klimaat en energietransitie en een toenemende en veranderende mobiliteit. Het werken met oude statische structuurplannen wordt verruild door een dynamische Omgevingsvisie.

De Omgevingsvisie van Deventer is in samenwerking met verschillende stakeholders tot stand gekomen en biedt een handelingsperspectief voor ruimtelijke ontwikkelingen binnen de gemeente. Daarnaast toont de Omgevingsvisie de ambities en ontwikkelrichtingen op maatschappelijke thema’s voor de verschillende deelgebieden binnen de stad, het buitengebied en alle dorpen.

Inzien

 

U kunt de Omgevingsvisie vanaf 9 januari 2020 inzien op de volgende manieren:

- in het stadhuis bij de balie Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

- via de gemeentelijke website: www.deventer.nl/omgevingsvisie

Ook kunt u de Omgevingsvisie inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.SV007-VG01

• De digitale bestanden van de Omgevingsvisie zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.SV007-/NL.IMRO.0150.SV007-VG01/

 

Reageren

Het is niet mogelijk om tegen de vaststelling van de Omgevingsvisie bezwaar of beroep in te dienen.

Meer informatie over de omgevingsvisie kunt u vinden op https://omgevingswet.deventer.nl.

Naar boven