Voornemen verkeersbesluit Oude Vlijmenseweg

Logo 's-Hertogenbosch

 

Inleiding

 

Ingevolge artikel 18, eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994, is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente ’s-Hertogenbosch bevoegd om dit verkeersbesluit te nemen. Deze bevoegdheid is in het gemeentelijke Mandaatbesluit gemandateerd aan het afdelingshoofd Leefomgeving.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

  • 1.

    De plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

  • 2.

    Maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Procedure

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de korpschef van de politie. De korpschef van de politie heeft positief geadviseerd.

 

Gelet op het bepaalde in de:

- de Wegenverkeerswet 1994;

- het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV);

- het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

- de Algemene wet bestuursrecht.

 

zijn de belangrijkste uitgangspunten bij deze verkeersmaatregel:

- het beschermen van weggebruikers;

- het minimaliseren van overlast voor alle belanghebbenden;

- het waarborgen van de bereikbaarheid.

 

Motivering

De Oude Vlijmensweg heeft tussen de Boksheuvelstraat en Oude Engelenseweg een parallelweg. Deze parallelweg had in het verleden een ontsluitingsfunctie voor het bedrijfsperceel. Door de sloop van het pand heeft deze parallel al meer dan 15 jaar geen verkeersfunctie meer. De parallelweg wordt sindsdien gebruikt als gratis parkeergelegenheid voor onder andere NS-forensen, bezoekers/werkers in de binnenstad en werkers van bedrijventerrein RIVU. Door het ontbreken van een nieuwe functie van de parallelweg is parkeren op de parallelweg jarenlang gedoogd. Door de nieuwbouw-ontwikkelingen van Weener XL op het aanliggende bedrijfsperceel, is de ruimte van de ventweg nodig. Door herinrichting van de kruispunten met de Boksheuvelstraat en Oude Engelenseweg, de inrichting van de (bezoekers)hoofdentree van Weener XL en in de tijdelijke bouwfase als bouwstraat komen d gedoogde parkeerplaatsen en de parallelweg te vervallen. Het gedoogde parkeren op de parallelweg past niet meer in de nieuwe inrichtingsplannen van dit deel van de Oude Vlijmenseweg. De automobilisten die hier parkeren moeten daardoor een andere officiële parkeergelegenheid zoeken in parkeergarages of transferia die hiervoor beschikbaar zijn.

 

Op grond van voorgaande overwegingen is het college tot het besluit gekomen om:

  • 1.

    De parallelweg van de Oude Vlijmenseweg, tussen de Boksheuvelstraat en Oude Engelenseweg wordt fysiek met betonnen blokken én met bebording afgesloten voor alle verkeer. De bebording bestaat uit RVV C01 borden.

  • 2.

    Tijdens de bouwfasen van Weener XL wordt de parallelweg voorzien van bouwhekken en bouwverkeer wordt vrijgesteld van de geslotenverklaring door onderbord ‘uitgesloten bouwverkeer’.

  • 3.

    De datum van openbaarmaking van dit voorgenomen verkeersbesluit te bepalen op vrijdag 21 februari 2020.

 

Terinzagelegging voornemen tot verkeersbesluit

Het voornemen verkeersbesluit ligt voor iedereen vanaf woensdag 26 februari tot en met woensdag 11 maart 2020 ter inzage in het Stadskantoor. Belanghebbenden kunnen binnen deze periode hun gemotiveerde en ondertekende zienswijze richten aan het hoofd van de afdeling Leefomgeving, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Voor inhoudelijke vragen belt u de heer Gijsbrechts van de afdeling Leefomgeving, tel. (073) 615 91 74 of mail naar leefomgeving@s-hertogenbosch.nl

 

Bijlage: situatietekening Oude Vlijmenseweg

Naar boven