Private aanvulling WW en WGA - Sector Bouw, sector 3 No. 04 2020/2022

Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 maart 2020 tot wijziging van het besluit tot algemeenverbindendverklaring van bepalingen van de collectieve arbeidsovereenkomst Private aanvulling WW en WGA - Sector Bouw, sector 3 No. 04

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;

Gelezen het verzoek van de Stichting PAWW namens partijen bij bovengenoemde collectieve arbeidsovereenkomst, strekkende tot algemeenverbindendverklaring van gewijzigde bepalingen van deze collectieve arbeidsovereenkomst;

Partijen ter ener zijde: Vereniging van Waterbouwers, Mebin B.V., Mebin Leeuwarden B.V., B.V. Betonmortelcentrale ‘BEMA’, Meppeler Betoncentrale B.V., Ankerpoort N.V., Ankersmit Maalbedrijven B.V., Jan de Poorter B.V., B.V. Winterswijksche Steen- en Kalkgroeve, Sibelco Nederland B.V., Sibelco Benelux B.V., Filcom B.V., Maasgrit B.V.;

Partijen ter andere zijde: FNV Nautilus International, FNV, CNV Vakmensen.nl, De Unie.

Gelet op de artikelen 2, 4 en 5 van de Wet op het algemeen verbindend en het onverbindend verklaren van bepalingen van collectieve arbeidsovereenkomsten;

Besluit:

Dictum I

Het besluit tot algemeenverbindendverklaring van bepalingen van de collectieve arbeidsovereenkomst Private aanvulling WW en WGA Sector Bouw sector 3 No. 041 wordt met inachtneming van dictum II als volgt gewijzigd:

A

De onder dictum I opgenomen bepalingen worden als volgt gewijzigd:

Bijlage 2 komt te luiden:

‘Bijlage 2: werkingssfeer, begripsbepaling werkgever (individuele rechtspersoon)

Individuele werkgever

Begripsbepaling individuele rechtspersoon/werkgever

1. Mebin B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Mebin B.V., statutair gevestigd te 's-Hertogenbosch, ingeschreven onder KvK-nummer 16035388.

2. Mebin Leeuwarden B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Mebin Leeuwarden B.V., statutair gevestigd te Leeuwarden, ingeschreven onder KvK-nummer 01030307.

3. B.V. Betonmortelcentrale ‘BEMA’

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid B.V. Betonmortelcentrale ‘BEMA’, statutair gevestigd te Alkmaar, ingeschreven onder KvK-nummer 37029596.

4. Meppeler Betoncentrale B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Meppeler Betoncentrale B.V., statutair gevestigd te Meppel, ingeschreven onder KvK-nummer 04016269.

5. Ankerpoort N.V.

De naamloze vennootschap Ankerpoort N.V., statutair gevestigd te Maastricht, ingeschreven onder KvK nummer 14626792.

6. Ankersmit Maalbedrijven B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Ankersmit Maalbedrijven B.V., statutair gevestigd te Maastricht, ingeschreven onder KvK-nummer 14621236.

7. Jan de Poorter B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Jan de Poorter B.V., statutair gevestigd te Geertruidenberg, ingeschreven onder KvK-nummer 18112697.

8. B.V. Winterswijksche Steen- en Kalkgroeve

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. B.V. Winterswijksche Steen- en Kalkgroeve, statutair gevestigd te Winterswijk, ingeschreven onder KvK-nummer 08823836.

9. Sibelco Nederland B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Sibelco Nederland B.V., statutair gevestigd te Maastricht, ingeschreven onder KvK-nummer 23053616.

10. Sibelco Benelux B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Sibelco Benelux B.V., statutair gevestigd te Heerlen, ingeschreven onder KvK-nummer 14024069.

11. Filcom B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Filcom B.V., statutair gevestigd te Papendrecht, ingeschreven onder KvK-nummer 23016239.

12. Maasgrit B.V.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Maasgrit B.V., statutair gevestigd te Dordrecht, ingeschreven onder KvK-nummer 70484112.’

Bijlage 3 komt te luiden:

‘Bijlage 3: werkingssfeer, begripsbepaling werknemer

Sector, bedrijfstak of rechtspersoon

Werkingssfeer: begripsbepaling werknemer

1. Waterbouw

Werknemer is:

Degene die werkzaam is in een onderneming of een deel van een onderneming die valt onder de omschrijving in bijlage 1 onder punt 1 van deze cao, in een functie waarvoor een basisweekloon wordt bepaald conform artikel 32 van het avv-besluit van de cao Waterbouw (Stcrt. 11 september 2018, nr. 42905), voor zover hij/zij betrokken is bij de werkzaamheden als hierboven omschreven in bijlage 1 onder punt 1 sub a, wanneer deze worden uitgevoerd binnen Nederland en het gedeelte van het continentale plat waarover Nederland soevereine rechten heeft.

2. Mebin B.V.

Werknemer is:

Elke medewerker met wie Mebin B.V., als bedoeld in bijlage 2, onder punt 1, een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde duur is aangegaan, met uitzondering van vakantiewerkers en stagiairs.

3. Mebin Leeuwarden B.V.

Werknemer is:

Elke medewerker met wie Mebin Leeuwarden B.V., als bedoeld in bijlage 2, onder punt 2, een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde duur is aangegaan, met uitzondering van vakantiewerkers en stagiairs.

4. B.V. Betonmortelcentrale ‘BEMA’

Werknemer is:

Elke medewerker met wie B.V. Betonmortelcentrale ‘BEMA’, als bedoeld in bijlage 2, onder punt 3, een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde duur is aangegaan, met uitzondering van vakantiewerkers en stagiairs.

5. Meppeler Betoncentrale B.V.

Werknemer is:

Elke medewerker met wie Meppeler Betoncentrale B.V., als bedoeld in bijlage 2, onder punt 4, een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde duur is aangegaan, met uitzondering van vakantiewerkers en stagiairs.

6. Ankerpoort N.V.

Werknemer is:

In dienst van de werkgever, bedoeld in bijlage 2, onder punt 5, waarvan de functie is opgenomen of gezien de aard van de werkzaamheden behoort te worden opgenomen in bijlage I van de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgever, met uitzondering van vakantiewerkers.

7. Ankersmit Maalbedrijven B.V.

Werknemer is:

In dienst van de werkgever, bedoeld in bijlage 2, onder punt 6, waarvan de functie is opgenomen of gezien de aard van de werkzaamheden behoort te worden opgenomen in bijlage I van de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgever, met uitzondering van vakantiewerkers.

8. Jan de Poorter B.V.

Werknemer is:

In dienst van de werkgever, bedoeld in bijlage 2, onder punt 7, waarvan de functie is opgenomen of gezien de aard van de werkzaamheden behoort te worden opgenomen in bijlage I van de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgever, met uitzondering van vakantiewerkers.

9. B.V. Winterswijksche Steen- en Kalkgroeve

Werknemer is:

In dienst van de werkgever, bedoeld in bijlage 2, onder punt 8, waarvan de functie is opgenomen of gezien de aard van de werkzaamheden behoort te worden opgenomen in bijlage I van de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgever, met uitzondering van vakantiewerkers.

10. Sibelco Nederland B.V.

Werknemer is:

In dienst van de werkgever, bedoeld in bijlage 2, onder punt 9, waarvan de functie is opgenomen of gezien de aard van de werkzaamheden behoort te worden opgenomen in bijlage I van de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgever, met uitzondering van vakantiewerkers.

11. Sibelco Benelux B.V.

Werknemer is:

In dienst van de werkgever, bedoeld in bijlage 2, onder punt 10, waarvan de functie is opgenomen of gezien de aard van de werkzaamheden behoort te worden opgenomen in bijlage I van de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgever, met uitzondering van vakantiewerkers.

12. Filcom B.V.

Werknemer is:

In dienst van de werkgever, bedoeld in bijlage 2, onder punt 11, waarvan de functie is opgenomen of gezien de aard van de werkzaamheden behoort te worden opgenomen in bijlage I van de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgever, met uitzondering van vakantiewerkers.

13. Maasgrit B.V.

Werknemer is:

In dienst van de werkgever, bedoeld in bijlage 2, onder punt 12, waarvan de functie is opgenomen of gezien de aard van de werkzaamheden behoort te worden opgenomen in bijlage I van de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgever, met uitzondering van vakantiewerkers.’

Bijlage 4 komt te luiden:

‘Bijlage 4: deelnemende werkgeversorganisaties en werkgevers

Vereniging van Waterbouwers

Mebin B.V.

Mebin Leeuwarden B.V.

B.V. Betonmortelcentrale ‘BEMA’

Meppeler Betoncentrale B.V.

Ankerpoort N.V.

Ankersmit Maalbedrijven B.V.

Jan de Poorter B.V.

B.V. Winterswijksche Steen- en Kalkgroeve

Sibelco Nederland B.V.

Sibelco Benelux B.V.

Filcom B.V.

Maasgrit B.V.’

Bijlage 5 komt te luiden:

‘Bijlage 5: deelnemende werknemersorganisaties

FNV Nautilus International

FNV

CNV Vakmensen.nl

De Unie 1

X Noot
1

Vakvereniging aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP).

Dictum II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en heeft geen terugwerkende kracht.

’s-Gravenhage, 24 maart 2020

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, De directeur Uitvoeringstaken Arbeidsvoorwaardenwetgeving, M.H.M. van der Goes


X Noot
1

Stcrt. 28 maart 2019, nr. 12798.

Naar boven