Gemeente Borger-Odoorn, Bestemmingsplan ‘Ees, Het Land van Bartje’, gewijzigd vastgesteld

Logo Borger-Odoorn

 

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat door de gemeenteraad op 16 januari 2020 het bestemmingsplan ‘Ees, Het Land van Bartje’ gewijzigd is vastgesteld.

 

Inhoud bestemmingsplan

Coöperatieve Vakantiepark Het Land van Bartje is al jaren bezig om plannen uit te werken voor het vakantiepark om te komen tot een (ruimtelijke)kwaliteitsverbetering en een meer toekomstbestendig park. De plannen voorzien voornamelijk in een verruiming van het aantal recreatiewoningen, het toevoegen van bedrijfswoningen, de bouw van een multifunctioneel gebouw, een klimtoren of soortgelijke voorziening en overige bebouwing ten behoeve van dierenverblijven. In dit kader is een bestemmingsplan opgesteld voor het wijzigen van het geldende planologische regime voor het huidige plangebied van het recreatiepark en een nieuwe (recreatieve) planologische regeling voor twee aangekochte locaties. Eén ten noorden van het recreatiepark en één ten zuiden van het recreatiepark en CountryGolf Ees.

 

Wijziging

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan heeft betrekking op 36 punten. Kort samengevat zijn de volgende (belangrijkste) wijzigingen doorgevoerd:

  • -

    Het toevoegen van een beeldkwaliteitsplan als onderdeel van de regels en welstandsnota.

  • -

    Het uitsluiten van lawaaisporten met uitzondering van elektrisch aangedreven motoren.

  • -

    Het wijzigen van het aantal extra bedrijfswoningen van 3 naar 2 stuks.

  • -

    Het opnemen van een specifieke aanduiding speelterrein.

  • -

    Het wijzigen van de oppervlakte van het multifunctioneel gebouw van 1500 m² naar 1000 m² op begane grond en 500 m² op de verdieping.

  • -

    Het opnemen van een goothoogte van 4 meter voor het multifunctioneel gebouw.

  • -

    Het terugbrengen van de horecaoppervlakte van 750 m² naar 500 m².

  • -

    Het verkleinen van de oppervlakte van de bedrijfswoning van 225 m² naar 150 m², inclusief een maximale goot- en bouwhoogte.

  • -

    Het opnemen van een verplichting voor een landschappelijke inpassing en inrichting van het terrein. Ook bij de vergunningsaanvraag zal een inrichtingsplan moeten worden overlegd.

  • -

    Het wijzigen van de regel aan overige gebouwen en overkappingen op zodanige wijze dat van de 2000 m², maximaal 1000 m² buiten het bouwvlak mag worden gebouwd en buiten de zone van 200 meter, gemeten vanaf het zandpad. De oppervlakte van de gebouwen mogen maximaal 500 m² bedragen.

  • -

    Binnen voornoemde zone van 200 meter, mogen alleen maximaal 3 schuilstallen met kap worden gebouwd met een oppervlakte van maximaal 30 m², een goot- en bouwhoogte van respectievelijk maximaal 3 m en 4,5 m. De afstand tot de perceelgrens is minimaal 10 m en een afstand tussen de schuilstallen onderling bedraagt minimaal 25 m.

  • -

    Het opnemen van een regeling en definitie voor paardenbakken.

  • -

    De klimtoren of soortgelijke voorziening is uitsluitend toegestaan binnen een aangeduide zone. Deze zone is daarom achterop het perceel gesitueerd bij het openbare fietspad.

 

 

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 27 februari 2020 tot en met woensdag 8 april 2020 ter inzage. Op grond van artikel 8.3 Wet ruimtelijke ordening kan tegen het hiervoor vermelde besluit in beroep worden gegaan bij de Raad van State.

 

Het bestemmingsplan is in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1681.11BP0006-VG01 of in het gemeentehuis bij het Klantcontactcentrum.

 

Beroep schrift

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit als u:

  • -

    Een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • -

    Een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden;

  • -

    Een belanghebbende bent die zich niet kan verenigen met de wijziging die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is aangebracht.

 

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

 

V oorlopige voorziening

Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor de besluiten niet in werking treden, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven