Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Verkeersstructuur Diemen Zuid

Logo Diemen

Met ingang van 21 februari 2020 ligt bij de balie van het gemeentehuis het voorontwerp bestemmingsplan “Verkeersstructuur Diemen Zuid” ter inzage. De voornaamste reden voor dit nieuwe bestemmingsplan is dat de nieuwe woonwijk ‘Holland Park’ goed moet worden aangesloten op Diemen Zuid en Diemen Centrum  voor fietsers, voetgangers, openbaar vervoer en autoverkeer. Daarom is onderzocht hoe de verbindingen door Diemen Zuid kunnen worden verbeterd. Onderdeel van de voorgestelde aanpassing van de hoofdverkeersstructuur is het openstellen en aanpassen van de huidige busbaan voor autoverkeer. Daarnaast wordt er ook een rotonde ter hoogte van de Beukerhorst ingepast om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Er is een voorontwerp bestemmingsplan Verkeersstructuur Diemen Zuid opgesteld dat aanpassing van de hoofdverkeersstructuur mogelijk maakt. Het plan is digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via idn NL.IMRO.0384.BPVerkeerZuid-VO01.

Van 21 februari tot en met 2 april 2020 bestaat de mogelijkheid een schriftelijke inspraakreactie over het voorontwerp bestemmingsplan te sturen aan de gemeente Diemen, team Ruimtelijk Beleid, Postbus 191, 1110 AD Diemen. Desgewenst kunt u uw reactie mailen naar info@diemen.nl Graag bij het onderwerp vermelden: inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan “Verkeersstructuur Diemen Zuid” zaaknummer 2019-015456.

Er wordt op dinsdag 17 maart 2020 tussen 18.30 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst gehouden in ’t Kruidvat aan de Ouderkerkerlaan 30 te Diemen. Omwonenden krijgen hiervoor een uitnodiging. Belangstellenden kunnen zich hier over het voorontwerp bestemmingsplan laten informeren.

Naar boven