GPP op kenteken, t.h.v. Kinkershof 3 te Klimmen

Logo Voerendaal

65265

Burgemeesters en wethouders van Voerendaal,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Er is een aanvraag ingediend betreffende het aanwijzen van een invalidenparkeerplaats ter hoogte van het perceel Kinkershof 3 te Klimmen.

De bewoner van Kinkershof 3 te Klimmen heeft op medische gronden recht op een invalidenparkeerplaats. Personen met een functiebeperking kunnen zich te voet niet of slechts over een beperkte afstand voortbewegen. Daarom is het wenselijk de afstand tussen het geparkeerde voertuig en de woonsituatie zo beperkt mogelijk te houden.

De parkeerplaats, gelegen aan de zijkant van het perceel Houtstraat 10, ligt tegenover de woning gelegen aan de Kinkershof 3 te Klimmen en zal gereserveerd worden door middel van het plaatsen van bord E6, gehandicaptenparkeerplaats, met een onderbord met daarop het kenteken van de auto van aanvrager. Naast de genoemde bebording wordt de gehandicaptenparkeerplaats gemarkeerd middels het “invalidensymbool”. Op de invalidenparkeerplaats mag uitsluitend het voertuig met het kenteken dat op het onderbord staat vermeld worden geparkeerd.

De Kinkershof is in beheer en onderhoud bij de gemeente Voerendaal en ligt binnen de bebouwde kom, zoals bedoelt in de Wegenverkeerswet 1994.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de Taakaccenthouder Verkeer Brunssum/Landgraaf van de eenheid Limburg.

De belangen van derden zijn beschouwd en deze worden door het te nemen besluit niet onevenredig geschaad. Op de Kinkershof is voldoende alternatieve parkeergelegenheid aanwezig voor omwonenden. De parkeerplaats kan gereserveerd worden als individuele invalidenparkeerplaats.

Er is niet gebleken dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.

BESLUIT

Op de Kinkershof aan de zijkant van het perceel Houtstraat 10 een invalidenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen en in verband hiermee het bord E06 van bijlage 1 van het RVV 1990, invalidenparkeerplaats, met een onderbord (met daarop het betreffende kenteken) te plaatsen, een en ander overeenkomstig de bij dit besluit behorende tekening.

 

Beleidsadviseur wegen, verkeer en vervoer, Namens deze, C.J.F. Heil

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken na de datum van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

 

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

  

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan de indiener van het bezwaarschrift de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, te Maastricht, Postbus 1988,6201 BZ Maastricht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank viahttp://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarde.

 

Situatietekening

Naar boven