Bestemmingsplan Verzamelherziening 2019

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad van Schiedam, in haar vergadering van 19 december 2019, het bestemmingsplan ‘Verzamelherziening 2019’ (NL.IMRO.0606.BP00039) heeft vastgesteld .

Aanleiding en plangebied

Het bestemmingsplan betreft verschillende locaties verspreid over Schiedam. Het doel van het bestemmingsplan is drieledig:

  • 1.

    In 2017 en 2018 is aan verschillende bewoners in het kader van de ‘Werkwijze Snippergroen’ grond uitgegeven om te gebruiken als tuin. De voor deze gronden geldende openbare groen- of verkeersbestemming verhoudt zich niet met dit privégebruik. De bestemming van deze gronden is om die reden herzien naar een woon- of tuinbestemming.

  • 2.

    In de afgelopen jaren is voor meerdere bouwplannen met een omgevingsvergunning afgeweken van het bestemmingsplan. De huidige bestemming is niet in overeenstemming met de vergunde en gerealiseerde situatie. Om deze reden, en om de rechtszekerheid en duidelijkheid te verbeteren, wordt voor deze locaties het bestemmingsplan herzien.

  • 3.

    De afgelopen 10 jaar zijn alle bestemmingsplannen geactualiseerd. In sommige plannen zijn bij de toetsing aan de plannen omissies geconstateerd. Daarnaast zijn door het verloop van de tijd wijzigingen opgetreden. Deze worden met dit bestemmingsplan hersteld en/of doorgevoerd.

Ter inzage

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf 9 januari 2020 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. De stukken zijn in te zien via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0606.BP00039-0002.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Verzamelherziening 2019’. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend, of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van terinzagelegging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Het bestemmingsplan, treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het bestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven