Bestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen, 1e herziening’ gewijzigd vastgesteld

Logo Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 19 december 2019 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen, 1e herziening’ met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2016TEY01038-VA01 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Toelichting op het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Buitengebied Teylingen' is op 30 april 2015 vastgesteld en beslaat het gehele buitengebied van de gemeente. Bij de vaststelling van dit bestemmingsplan is besloten om in een eerste herziening een aantal nieuwe ontwikkelingen te verwerken die niet waren meegenomen in het vastgestelde bestemmingsplan.

Het gaat hierbij om het verwerken van nieuw vastgesteld beleid zoals een aangepaste archeologieregeling, het opnemen van regels voor parkeren, laden en lossen en het schrappen van de Ruimte-voor-ruimteregeling.

Verder is een aantal locatie-specifieke aanpassingen gedaan, bijvoorbeeld een aangepaste bestemmingsplanregeling voor de campings en is een aantal algemene correcties doorgevoerd, vanwege onduidelijkheden en onjuistheden in het geldende bestemmingsplan. Ook zijn verschillende inspraakreacties en zienswijzen op resp. het voorontwerp en het ontwerp aanleiding geweest het bestemmingsplan aan te passen. Alle aanpassingen in de regels van het bestemmingsplan zijn groen gearceerd, de aanpassingen aan de verbeelding (plankaart) zijn weergegeven in verbeeldingsfragmenten behorende bij het bestemmingsplan.

De bestemmingsplanherziening beperkt zich dus tot onderdelen van het bestemmingsplan Buitengebied Teylingen. De visie op de ruimtelijke ordening van het buitengebied die aan het geldende bestemmingsplan ten grondslag ligt, blijft daarbij leidend.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage van donderdag 9 januari tot en met donderdag 20 februari 2020.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 10 januari tot en met donderdag 20 februari 2020 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de gewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Teylingen, 1e herziening” naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 21 februari 2020 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Lindy van der Klaauw en Fariq Ishaak van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: l.vanderklaauw@hltsamen.nl en f.ishaak@hltsamen.nl.

Naar boven