Terinzagelegging vastgestelde besluiten bestemmingsplan Lidl Dronten West (D3002), omgevingsvergunning en beeldkwaliteitsplan

Logo Dronten

 

Het college van Dronten maakt bekend dat het op 28 november 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Lidl Dronten West (D3002) samen met de op 12 december 2019 verleende omgevingsvergunning in Dronten op grond van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage ligt.

De plannen voorzien in de planologische regeling en de bouw voor een supermarkt en 18 appartementen aan de Beursstraat in Dronten.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld in die zin dat het maximum aantal woningen juridisch is geborgd. Tevens is in naar aanleiding van een aantal zienswijzen het verkeersonderzoek dat in bijlage 2 van de toelichting bij het bestemmingsplan is opgenomen, aangevuld. De conclusies uit dat onderzoek zijn niet gewijzigd.

 

Om de ontwikkeling ruimtelijk goed te integreren in de omgeving is op 28 november 2019 eveneens het ‘Beeldkwaliteitsplan t.b.v. supermarkt en appartementen aan de Beursstraat’ vastgesteld. In dat plan zijn de stedenbouwkundige randvoorwaarden met bijbehorende beeldkwaliteitseisen opgenomen.

 

De stukken liggen vanaf donderdag 9 januari 2020 tot en met woensdag 19 februari 2020 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (op afspraak). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen op:

www.dronten.nl

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0303.D3002-VA01

 

Coördinatieregeling

Voor dit project is de coördinatieregeling van toepassing. Als gevolg hiervan worden de voorbereiding en bekendmaking van de te nemen besluiten gecoördineerd met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels als bedoeld in artikel 3.31 en 3.32 van de Wro. Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid.

 

Beroepschrift/voorlopige voorziening

Tijdens de beroepstermijn die ingaat na de eerste dag van de terinzagelegging kunt u binnen 6 weken een schriftelijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u belanghebbende bent en:

tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.Voor het digitaal verzenden moet u beschikken over DigiD.

 

Het besluit van de gemeenteraad van Dronten treedt in werking na het aflopen van de beroepstermijn. Ook kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Tegen de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan staat geen beroepsmogelijkheid open.

 

Dronten, 8 januari 2020.

 

Het college van Dronten,

secretaris, m drs. T. van Lenthe;

burgemeester, drs. J.P. Gebben.

Naar boven