Ontwerpbestemmingsplan “Dammekant 18” met welstandscriteria ter inzage 

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op donderdag 20 februari 2020 het ontwerpbestemmingsplan “Dammekant 18” ter inzage wordt gelegd. 

Plan(gebied) 

Het plangebied betreft het perceel Dammekant 18 en de gronden ten zuiden en (noord)westen hiervan en wordt globaal begrensd door het fietspad langs de Dammekant, de naastgelegen woonpercelen en de sloot langs het bedrijvenpark. Met dit bestemmingsplan worden de twee bestaande bedrijfswoningen omgezet naar reguliere woningen. Verder wordt op basis van de eerder vastgestelde structuurvisie “Wonen in Rijnhoek” de realisatie van zes nieuwe woningen mogelijk gemaakt. Voor dit plan zijn ook specifieke welstandscriteria opgesteld in de vorm van een beeldkwaliteitsplan. Dit beeldkwaliteitsplan ligt samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Tevens wordt deze procedure gecombineerd met een procedure voor het vaststellen van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder. 

Ter inzage  

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt van donderdag 20 februari 2019 tot en met woensdag 1 april 2019 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage: 

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.Dammekant18-BP40; 

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (ontwerpbestemmingsplan “Dammekant 18”); 

  • -

    op papier tijdens de openingsuren (tussen 09:00 uur en 17:00 uur)  in het gemeentehuis, Raadshuisplein 1 in Bodegraven.  

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.   

Zienswijzen 

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht tijdens openingsuren in het gemeentehuis. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0172 - 522 522.  

De gemeenteraad besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Ingediende zienswijzen worden daarbij betrokken. 

Naar boven