Vastgesteld bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning '1e herziening bestemmingsplan HOA – Develpark, Munnikensteeg 50' (realisatie crematorium)

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project 'realisatie crematorium', met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1.

    De gemeenteraad heeft op 11 februari 2020 het bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan HOA – Develpark, Munnikensteeg 50’ (NL.IMRO.0642.BP17munnikenstg50-3001) vastgesteld;

  • 2.

    Burgemeester en wethouders hebben op 19 februari 2020 de gevraagde omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend;

 

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een crematorium mogelijk nabij de aula op de algemene begraafplaats Munnikensteeg. Het vastgestelde bestemmingsplan is qua bouw- en gebruiksmogelijkheden ongewijzigd gebleven ten opzichte van de ontwerpversie. De verantwoording in de toelichting ten aanzien van watercompensatie is aangepast. De aanpassingen zijn beschreven in de notitie vooroverlegreacties, die als bijlage onderdeel uit maakt van het bestemmingsplan.

 

Coördinatie

Op 9 april 2013 heeft de gemeenteraad de 'Coördinatieverordening gemeente Zwijndrecht' vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunningen gecoördineerd behandeld kunnen worden. Bij bovengenoemde besluiten is deze coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing.

 

Inzage

De bovengenoemde besluiten liggen gecoördineerd als één besluit van donderdag 20 februari 2020 tot en met woensdag 1 april 2020 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. Het besluit met bijbehorende stukken is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (tabblad inwoners -> bestemmingsplannen -> bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het besluit te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (klik op 'plannen zoeken' en voer vervolgens het volgende planidentificatienummer in: NL.IMRO.0642.BP17munnikenstg50-3001).

 

Reageren

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het gecoördineerde besluit door iedere belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen de ontwerpbesluiten kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Dit geldt ook voor de omgevingsvergunning.

 

Zwijndrecht, 19 februari 2020

Naar boven