[Ontwerpwijzigingsplan “Vrakkinkweg 4 te Groenlo” en voorgenomen vaststelling hogere grenswaarde op basis van de Wet geluidhinder.]

Logo Oost Gelre

[Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerp-wijzigingsplan met ingang van 21 februari 2020 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening).

Ontwerpwijzigingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming ‘Agrarisch’ met agrarisch bouwvlak in de bestemming ‘Wonen’. Daartoe zijn de bestaande bedrijfswoning en de voormalige agrarische bedrijfsgebouwen gesloopt en op dezelfde plaats en dezelfde fundering is een woning en een gebouw voor groepsaccommodatie gebouwd. De overige bebouwing op het perceel is of wordt gesloopt.

Het nieuwe erf en de naastgelegen kavels worden landschappelijk ingepast.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer sluit met de gemeente een overeenkomst af.

Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Het ontwerpwijzigingsplan maakt maximaal 1 woning mogelijk. Uit een akoestisch onderzoek voor industrielawaai blijkt dat de woning niet kan voldoen aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder voor industrielawaai. Voor de woning ter plaatse van deze hogere geluidsbelasting is de gemeente voornemens een hogere grenswaarde vast te stellen. Het voorgenomen besluit ligt samen met het akoestisch onderzoek ter inzage, tegelijkertijd met het ontwerpwijzigingsplan ‘Vrakkinkweg 4 Groenlo’.

Inzage

Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1586.WPBUI2011-OW01. Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 2 april 2020.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544 – 393 482), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerpwijzigingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven