Ontwerpexploitatieplan Akkerlanen

Logo Waalwijk

Ontwerpexploitatieplan Akkerlanen

Het college van Waalwijk maakt bekend dat het ontwerpexploitatieplan ’Akkerlanen‘ vanaf 20 februari gedurende 6 weken ter inzage ligt. Het ontwerpexploitatieplan, met bijbehorende documenten, ligt tijdens openingstijden voor eenieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis, Taxandriaweg 6, Waalwijk. Tevens is het ontwerpexploitatieplan langs elektronische weg te raadplegen via de website van de gemeente, www.waalwijk.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met ID nummer: NL.IMRO.0867.ExplAkkerlanen2020-Ont1.

Ontwerp bestemmingsplan

Vanaf donderdag 20 februari ligt ook het ontwerpbestemmingsplan Akkerlanen ter inzage. Het plan betreft het mogelijk maken van bouw van maximaal 210 woningen met bijbehorende wegenstructuur, groenvoorzieningen, waterpartijen etc. Het stedenbouwkundig ontwerp voorziet in een mix van diverse soorten woningen die deels projectmatig en deel via (collectief) particulier opdrachtgeverschap worden gebouwd.

Kostenverhaal 

De Wet ruimtelijke ordening verplicht gemeenten in afdeling 6.4 Grondexploitatie om tegelijkertijd met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal anderszins is verzekerd en het niet noodzakelijk is eisen te stellen aan het plan.

Binnen het plangebied ‘Akkerlanen’ bevinden zich gronden van eigenaren met wie nog geen overeenstemming is bereikt over verwerving en waarvan het niet zeker is dat dit vóór vaststelling van het bestemmingsplan nog gebeurt. Om deze reden is de gemeente voornemens tegelijkertijd met de vaststelling van het bestemmingplan een exploitatieplan vast te stellen.

Op grond van het vastgestelde exploitatieplan kunnen eigenaren van grond of opstallen in het plangebied bij eventuele zelfrealisatie verplicht worden een evenredige bijdrage te betalen in de exploitatiekosten.

Zienswijze ontwerpexploitatieplan

Gedurende genoemde periode kunnen alleen degenen die belanghebbend zijn bij dit ontwerpexploitatieplan een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maken, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Het indienen van een zienswijze per e-mailbericht is ook mogelijk. Een dergelijk e-mailbericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus: info@waalwijk.nl en aan bepaalde voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn te raadplegen via https://www.waalwijk.nl/inwoners/voorwaarden-waar-een-e-mailbericht-aan-de-gemeente-aan-moet-voldoen_3901/

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze en/of inzage op een ander tijdstip en/of een nadere toelichting op het ontwerpexploitatieplan kunt u contact opnemen met de heer H. Gillis, tel. 0416 683830, hgillis@waalwijk.nl.

Naar boven