Ontwerp beeldkwaliteitplan ‘Beeldkwaliteitsplan Hoofdweg 112 Ederveen’

Logo Ede

Zaaknummer 113430

Op grond van de ‘Inspraakverordening gemeente Ede 2009’

 

Op 11 februari 2020 hebben burgemeester en wethouders van Ede ingestemd met het ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Beeldkwaliteitsplan Hoofdweg 112 Ederveen’ in Ederveen.

Inzage

U kunt het ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Beeldkwaliteitsplan Hoofdweg 112 Ederveen, 18 november 2019’ in Ederveen, van donderdag 20 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Een beeldkwaliteitplan (BKP) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplanwaar het BKP betrekking op heeft. Het BKP wordt na vaststelling onderdeel van de welstandsnota van de gemeente Ede.

In de publicatie van het bestemmingsplan ‘Ederveen, Hoofdweg 112’ vindt u, onder gerelateerde informatie, een directe link naar het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Via deze link wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het BKP vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan.

Gebied en gevolg

Het plangebied ligt ten zuidoosten in de kern Ederveen aan de Hoofdweg 112. Het plan maakt twee vrijstaande woningen en een appartementencomplex voor jongeren met een hulpvraag mogelijk. Het beeldkwaliteitplan geeft inzicht in de beoogde ruimtelijke kwaliteit van de bebouwing en directe omgeving. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit beoordeelt bouwplannen op basis van dit plan.

Reactie

Woont u in de gemeente Ede of bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens deze periode een schriftelijke reactie over het plan sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9022, 6710 HK Ede. Het indienen van een elektronische reactie, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw reactie mondeling door te geven belt u Jan-Frans de Leeuw, (0318) 68 01 65.

Naar boven