Verkeersbesluit instellen vrachtwagenverbod op locaties in Zalk

Logo Kampen

Zaaknummer: 7738-2020

Burgemeester en wethouders van Kampen,

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Kampen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

 

 

BESLUIT

  • diverse bewoners in Zalk hinder ervaren van geluid en trillingen als gevolg van zwaar vrachtverkeer en deze wegen, waar in sommige gevallen ook langzaam verkeer (fiets, voetgangers) gebruik van maakt, niet berekend zijn op een vrachtverkeer;

  • het hierbij specifiek gaat om de Kerkplein en Brinkweg;

  • de navigatie van het vrachtverkeer deze route aan geeft in plaats van de Zalkerdijk;

  • dit voor onnodig vrachtverkeer leidt in Zalk;

  • bovenstaande wegen ingericht zijn als binnen bebouwde kom erftoegangsweg en we het wenselijk vinden dat vrachtverkeer zoveel mogelijk gebruikt maakt van de buiten de bebouwde kom erftoegangsweg, zoals de Zalkerdijk;

  • dat er met het instellen van het verbod geen onoverkomelijke belemmeringen voor het vrachtverkeer optreden;

  • dat op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) een verkeersbesluit genomen dient te worden voor de plaatsing of verwijdering van verkeerstekens, zoals genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW). Dit geldt ook voor onderborden voor zover middels deze borden een gebod of verbod ontstaat, dan wel wordt gewijzigd. 

  • dat op grond van artikel 24 van het Besluit Administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) over dit besluit overleg is gevoerd met de politie. De politie aangegeven heeft geen bezwaar te hebben tegen de verkeersmaatregelen.

Gelet op bovenstaande besluit het College om een verbod voor vrachtverkeer uitgezonderd bestemmingsverkeer in te stellen:

  • op de Brinkweg en Kerkplein. Dit door middel van het plaatsen van de borden C07 en onderborden OB108 (uitgezonderd bestemmingsverkeer) van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, bijlage 1.

 

Kampen, 11 februari 2020

Burgemeester en wethouders van Kampen,

 

 

 

de wnd secretaris, de burgemeester,

drs. N. Middelbos drs. Mr. B. Koelewijn

 

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: burgemeester en wethouders, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Het is ook mogelijk om een bezwaarschrift in te dienen via het bezwaarformulier op de website van de gemeente: https://www.kampen.nl/bezwaren-en-klachten/bezwaarschrift-indienen. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

Naam en adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven