Inspraak voorontwerpbestemmingsplan woon-werklocatie  ‘Jirnsum – Rijksweg 155’

Logo Leeuwarden

Van donderdag 20 februari tot en met woensdag 1 april 2020 ligt dit voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Rijksweg 155 te Jirnsum, dat zich bevindt in het overgangsgebied tussen het dorp en bedrijventerrein It String. Aan de noordkant wordt het plangebied begrensd door De Boarn. Aan de oostkant zijn de gronden van Concorp de begrenzing en aan de zuidkant de Rijksweg en de percelen Rijksweg 145-151. Aan de westkant van het plangebied is de woning op het perceel Rijksweg 139 gesitueerd. Het nieuwe bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische regeling voor de herontwikkeling van het perceel met een bedrijfsbestemming naar een woonbestemming aan de westkant en een bedrijfsmatige invulling voor het bestaande bedrijfspand en de gronden daarachter.

Ontwikkeling

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 3 woningen aan De Boarn, achter de percelen Rijksweg 145-151. Hiervoor wordt de bestaande bedrijfsbebouwing gesloopt. Aan de voorzijde blijft het bestaande bedrijfspand met inpandige bedrijfswoning behouden voor bedrijfsdoeleinden (bedrijven uit milieucategorie 1 en 2 met mogelijkheid voor dienstverlening). De gronden achter het bestaande bedrijfspand houden ook de bedrijfsbestemming met de mogelijkheid om opslagunits te realiseren.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Inloopbijeenkomst

In het kader van de inspraak zal op 27 februari a.s. een inloopbijeenkomst worden gehouden in MFC It Kattehûs op het adres Rijksweg 180 te Jirnsum. De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur. U kunt hier het voorontwerpbestemmingsplan inzien en vragen stellen.

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden reageren. Dit kan schriftelijk of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Het college van burgemeester en wethouders kan deze punten dan afwegen en meenemen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

    • inspraak voorontwerp bestemmingsplan Jirnsum – Rijksweg 155

    • waarom u een reactie indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven