Ontwerpbesluit wijziging bebouwde komgrens Wet natuurbescherming gemeente Druten

Logo Druten

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken bekend, dat ter inzage ligt het Ontwerpbesluit wijziging bebouwde komgrens Wet natuurbescherming (artikel 4.1 Wet natuurbescherming).

Begrenzing Wet natuurbescherming

De bebouwde komgrens Wet natuurbescherming bepaalt in welk gebied welke overheid bevoegd gezag is als er bomen worden gekapt. Binnen de bebouwde kom is dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente, daarbuiten zijn dat Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit van de nieuwe bebouwde komgrens op grond van de Wet natuurbescherming ligt voor iedereen ter inzage tijdens openingsuren op het gemeentehuis van 20 februari tot en met 1 april. De bij het ontwerpbesluit horende kaart Grenzen bouwde kom Wet natuurbescherming 2020 is te zien bij de Publieksbalie van de gemeente Druten, Heuvel 1 te Druten. De openingstijden zijn van maandag van 8.30 tot 12.30 en van 16.00 tot 19.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Daarnaast is de kaart Grenzen bouwde kom Wet natuurbescherming 2020 ook vanaf 20 februari digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.druten.nl.

Zienswijze

Zienswijzen kunt u zowel mondeling als schriftelijk indienen. U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: Burgemeester en wethouders, Postbus 1, 6650 AA Druten.

U kunt uw zienswijze ook indienen via het contactformulier (menu “Contact en openingstijden”) op de website www.druten.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of overige vragen kunt u contact opnemen met het team Gebiedsinrichting, Bert Tavenier via 088 432 70 00. De gemeenteraad stelt uiteindelijk de bebouwde komgrens op grond van de Wet natuurbescherming vast. Dit gebeurt, na de ter inzagelegging, tijdens een openbare raadsvergadering.

Gemeente Druten, 19 februari 2020

Namens deze:

C. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

A.P.J.M. Litjens, secretaris

Naar boven