Verkeersbesluit tot het afsluiten van de Rimburgerweg ter hoogte van het Golfhotel voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd landbouwverkeer.

Logo Brunssum

Het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Brunssum

In verband met de aanleg en ingebruikname van het project Buitenring Parkstad Limburg verzoekt de Provincie Limburg de gemeente Brunssum een verkeersbesluit te treffen voor het afsluiten van de Rimburgerweg nabij het Golfhotel voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT.

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op 18 juni 2013 een vergunning verleend op basis van artikel 16/19d van de Natuurbeschermingswet 1998 met nummer 2013/34032.

De vergunning werd verleend voor de aanleg en ingebruikname van de Buitenring Parkstad Limburg nabij de beschermde natuurgebieden Geleenbeekdal, Brunssummerheide en Tevener Heide.

De vergunning is mede gebaseerd op de Passende Beoordeling die onderdeel uitmaakt van de vergunningaanvraag met zaaknummer 2012-0536.

In de Passende Beoordeling is onder meer als maatregel beschreven dat de Rimburgerweg voor doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt afgesloten en is als zodanig onderdeel van het referentie-ontwerp dat de basis vormt voor deze Passende Beoordeling.

Het doel van deze maatregel is het reduceren van de barrière-werking en daarmee de versnippering van leefgebieden en populaties in de nabij gelegen natuurgebieden.

Om het landbouwverkeer doorgang te bieden, zal er een zogenaamde tractorsluis worden ingericht.

De afsluiting zal zodanig ingericht worden dat de parkeergelegenheid van de Golfbaan zowel vanuit Brunssum als vanuit Landgraaf visa versa bereikbaar is.

Voor voetgangers en (brom)fietsers blijft de doorgang gewaarborgd middels vrij liggende fietspaden.

Door het plaatsen van een fysieke afsluiting (knip) is het noodzakelijk om in het wegvak Rimburgerweg, gelegen tussen de Rembrandtstraat en de Grensweg, de huidige snelheid van 80km/h terug te brengen naar 60 km/h en ter hoogte van de afsluiting nabij het Golfhotel en de tunnel onder de Buitenring Parkstad Limburg naar 30 km/h. De snelheid van 30 km/h af te dwingen door het aanbrengen van drempels nabij het Golfhotel.

Afstemming

De afsluiting is in het wegbeheerdersoverleg project Buitenring Parkstad Limburg besproken. De gemeente Landgraaf neemt deel aan dit overleg en is daarmee op de hoogte van de planvorming en de afsluiting van de Rimburgerweg.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van Politie eenheid Limburg, district Parkstad Limburg, basisteam Brunssum-Landgraaf.

Besluit:

De Rimburgerweg ter hoogte van het Golfhotel voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd landbouwverkeer, af te sluiten. Dit door het plaatsen van barrières, schrikhekken (BB15) met het bord C01 uit de bijlage RVV/1990 en een fysieke tractorsluis.

Ter hoogte van de tractorsluis de bebording L205 uit de bijlage RVV 1990 aan te brengen.

De snelheidslimiet in de Rimburgerweg gelegen tussen de Rembrandtstraat en de Grensweg terug te brengen naar 60km/h en de snelheidslimiet nabij het Golfhotel en de tunnel te verlagen naar 30km/h. Daartoe worden de borden A0160 en A0130 uit de bijlage RVV 1990 geplaatst. De snelheidslimiet van 30km/h nabij het Golfhotel afdwingen middels het plaatsen van drempels.

De voorrang bij de ontsluiting van de parkeergelegenheid te regelen met de borden F05, F06 en B06 uit de bijlage RVV 1990.

Het geheel uit te voeren conform de bijgevoegde verkeersmaatregeltekening

O-BPLxxx-03.12-VKM-4210 versie 6.0 d.d. 17-sep-2018.

 

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van bekendmaking van het verkeersbesluit in de Staatscourant hiertegen een bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 250, 6440 AG Brunssum.

U kunt ook digitaal een bezwaarschrift indienen via http://www.brunssum.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

 

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    omschrijving van het besluit, waartegen bezwaar wordt gemaakt;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Indien belanghebbende voor een vergoeding in de kosten van een gegrond verklaard bezwaar in aanmerking wenst te komen, dient dit in het bezwaarschrift te worden aangegeven.

 

Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Limburg, sector Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond) worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Hoe u verder precies bezwaar kunt maken tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder"Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid"

 

  

Brunssum, 05 februari 2019

Naar boven