Kennisgeving melding besluit algemene regels milieu mijnbouw Frisia Zout B.V., Harlingen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Op 23 januari 2019 heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat een melding ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” ontvangen (Staatsblad 2008, 125) van Frisia Zout B.V. te Harlingen. De melding heeft betrekking op voorgenomen activiteiten binnen de bestaande inrichting / winlocatie aan de Hearewei te Sexbierum. Het perceel staat kadastraal bekend als gemeente Sexbierum, Sectie F, nummer 473.

De voorgenomen activiteiten betreffen de reparatie van twee beschadigde buizen in de diepe ondergrond van put BAS-3O. Tevens worden in deze put een aantal metingen uitgevoerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een mobiele installatie. De werkzaamheden vinden plaats in de dag, avond en nachtperiode. Transporten en de metingen vinden plaats tijdens de dagperiode. De werkzaamheden vangen na medio februari 2019 aan en zijn naar verwachting medio maart 2019 afgerond. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. H. Vorsteveld (tel. 070 – 379 8923).

Naar boven