Ontwerp wijzigingsplan "Functieverandering Oude Papendijk 8-8a Groenlo" en voorgenomen vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerp wijzigingsplan met ingang van 15 februari 2019 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het ontwerp wijzigingsplan voorziet in functieverandering naar wonen, waarbij ook de deel in gebruik wordt genomen voor wonen.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het wijzigingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer zal met de gemeente een overeenkomst afsluiten.

Hogere grenswaarde

Het ontwerp wijzigingsplan maakt het mogelijk om de deel in gebruik te nemen voor wonen. Er is een akoestisch onderzoek voor wegverkeerslawaai uitgevoerd naar geluidsbelasting op de te realiseren woningen in het kader van het wijzigingsplan. Uit het onderzoek blijkt dat bij de nieuwe indeling van de woningen de zuidgevel niet voldoet aan de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB. De overschrijding van de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting bedraagt maximaal 2 dB vanwege de Oude Papendijk. De maximale ontheffingswaarde van 53 dB wordt echter niet overschreden. Voor de woningen ter plaatse van deze hogere geluidsbelasting is de gemeente voornemens een hogere grenswaarde vast te stellen. Het voorgenomen besluit ligt samen met het akoestisch onderzoek ter inzage, tegelijkertijd met het ontwerp wijzigingsplan “Functieverandering Oude Papendijk 8-8a Groenlo”.

Inzage

Het plan en het voorgenomen besluit kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 4 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.WPBUI2008-OW01. Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 28 maart 2019. 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393529), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan en het voorgenomen besluit hogere grenswaarde kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde

Naar boven