Coördinatiebesluit uiterwaardenproject Cortenoever, gemeente Brummen

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten op 30 januari 2019 hebben besloten (besluit nr PS 2018-877) om de coördinatieregeling, zoals bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, van de Wro toe te passen op het uiterwaarden project Cortenoever, gelegen in de gemeente Brummen.

De coördinatie heeft in ieder geval betrekking op de volgende besluiten:

  • Projectplan Waterwet;

  • Vergunning Wet Natuurbescherming;

  • Ontgrondingenvergunning;

  • Omgevingsvergunning;

  • Waterwetvergunning;

evenals op overige besluiten die nodig zijn om de gewenste maatregelen mogelijk te maken.

De bevoegdheid tot besluitvorming over deze besluiten ligt bij de verschillende overheidsorganen en er zijn verschillende procedures van toepassing. De voorbereiding en bekendmaking van de in het coördinatiebesluit aangewezen besluiten vinden plaats volgens de uniforme openbare voorberei-dingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij het College van Gedeputeerde Staten van Gelderland de coördinatie van deze besluiten op zich neemt en via één kennisgeving de besluiten gelijktijdig bekend maakt. Voor eenieder bestaat daarmee te zijner tijd de mogelijkheid om via één loket zienswijzen in te brengen tegen één of meerdere ontwerp-besluiten.

Belanghebbenden kunnen later bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beroep gaan tegen de definitieve besluiten. De officiële bekendmaking is te vinden in het provinciaal blad op www.officielebekendmakingen.nl

Het is niet mogelijk om tegen dit besluit bezwaar of beroep in te stellen (artikel 8:5, bijlage 2, Algemene Wet Bestuursrecht).

 

 

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven