Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Oost”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Oost” gereed is.

Enige tijd geleden is het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost in procedure gebracht. Met dit nieuwe bestemmingplan “Buitengebied Oost” wil de gemeente - binnen de randvoorwaarden die gelden vanuit onder meer het landschap, de cultuurhistorie en het milieu - aan de bestaande (gewenste) functies ontwikkelingsruimte bieden en inspelen op toekomstige ontwikkelingen

Plangebied en doel 

Het doel van dit bestemmingsplan is voor dit gebied een geactualiseerd planologisch-juridisch kader te bieden. 

Het plangebied wordt begrensd door Rijksweg A4/A58, Zuidgeest (gemeentegrens met Woensdrecht), Zoomvlietweg en Boerenweg, Halstersebaan en Luienhoekweg (gemeentegrens met Roosendaal). Dit voorontwerp heeft vele reacties opgeleverd.

Deze zijn inmiddels voor zover mogelijk verwerkt, zodat het ontwerpbestemmingsplan in procedure kan worden gebracht. Het Poortgebied Bergsche Heide maakt niet langer onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Hiervoor is een apart bestemmingsplan opgesteld.

Wijzigingen 

Naast het aanpassen van de begrenzing van het plangebied door de ontwikkelingen in het Poortgebied zijn er ook aanpassingen doorgevoerd die betrekking hebben op o.a. functiewijzigingen van agrarische percelen, verruiming van maatvoeringen, gebleken omissies in het verleden en aanpassingen aan de Verordening ruimte. Al deze wijzigingen zijn opgenomen middels een retrospectief dat onderdeel uitmaakt uit van dit plan.

Inzage 

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 14 februari 2019 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijk voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0182-0203).   

Gedurende genoemde periode van zes weken kunnen schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen met betrekking tot het ontwerpplan naar voren worden gebracht. aar voren brengen. U kunt uw schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Indien u een mondelinge zienswijze wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, (tel.nr. 0164-277555). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw gemotiveerde zienswijze  kunt weergeven. Hiervan wordt dan een bondig verslag gemaakt. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Verpaalen (0164-277533) of de heer J. Kupers (0164-277769).

Naar boven