Vaststelling herstelbesluit bestemmingsplan “Veghel-Zuid, herziening Nederboekt”

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 december 2019 besloten heeft om het herstelbesluit van het bestemmingsplan "Veghel-Zuid, herziening Nederboekt", vast te stellen. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, d.d. 25 september 2019 met nummer 201808166/1/R2.

Het besluit ligt gedurende zes weken van 30 december 2019 tot en met 10 februari 2020 voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan “Veghel-Zuid, herziening Nederboekt” elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.VHL003BP0012017P-VG02

De wijzigingen hebben betrekking op het volgende:

  • 1.

    in de toelichting bij het bestemmingsplan, namelijk in het deel over provinciaal beleid, is verwezen naar de tussenuitspraak en de verwerking daarvan (pagina's 18-21);

  • 2.

    in de regels van het bestemmingsplan zijn artikel 6.5 en 9.2 sub d toegevoegd;

  • 3.

    het inrichtings- en beplantingsplan is toegevoegd als bijlage 1 bij de regels van het bestemmingsplan.

Artikel 6.5 is een voorwaardelijke verplichting: geen wonen zonder landschapsontwikkeling. En artikel 9.2 sub d bepaalt dat niet in stand houden van de landschappelijke inpassing strijdig gebruik is.

Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 20 september 2018 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Veghel-Zuid, herziening Nederboekt” hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met M. Wijers van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel 27 december 2019

Naar boven