Partiële herziening Structuurvisie ‘Zon in de Polder’ in werking getreden

Logo Noordoostpolder

De partiële herziening van de structuurvisie ‘Noordoostpolder 2025’ geeft kaders voor grootschalige grondgebonden opwekking van zonne-energie.

De gemeente geeft in de partiële herziening duidelijkheid over waar en onder welke voorwaarden zonneweides kunnen worden gerealiseerd.

Het beleidskader is een uitwerking van de structuurvisie in gebieden waar zonneweides wenslijk zijn, en een herziening van de structuurvisie voor gebieden die niet geschikt zijn voor zonneweides. Het beleidskader gaat in op ruimtelijke kaders, participatie en de rol van de gemeente Noordoostpolder.

In werking en ter inzage 

De partiële herziening structuurvisie ‘Noordoostpolder 2025’ treedt in werking op de dag na de datum van deze bekendmaking.

Het besluit van de raad tot vaststelling van de partiële herziening structuurvisie ‘Noordoostpolder 2025’ ligt voor een ieder ter inzage. U kunt de structuurvisie inzien met ingang van de dag na de datum van deze bekendmaking bij:

 

  • 1.

    www.noordoostpolder.nl/ter-inzage;

  • 2.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • 3.

    Het plan is in te zien bij het loket Woonomgeving in het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, Emmeloord).

 

Wettelijk kan tegen een besluit tot vaststelling van een structuurvisie geen bezwaar of beroep worden ingesteld. Uit een structuurvisie vloeien namelijk geen directe rechten of verplichtingen voort.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op met Marieke de Rijk van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 06-13329467 of per e-mail (m.derijkvelema@noordoostpolder.nl).

Naar boven