Vastgesteld wijzigingsplan “Oosteindsepolder en Warmoeziersweg, Hoeksekade 111a” en het besluit hogere waarden, Bergschenhoek, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de volgende besluiten op 17 december 2019 gewijzigd zijn vastgesteld:

  • -

    het wijzigingsplan “Oosteindsepolder en Warmoeziersweg, Hoeksekade 111a” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0134W02-VAST

  • -

    besluit hogere waarden Wet geluidinder Hoeksekade 111a. 

Beschrijving plan en besluit hogere waarden

Het plangebied valt uiteen in twee delen en omvat het perceel Hoeksekade 111a en de gronden nabij Anthony Lionweg 19. Het perceel Hoeksekade 111a ligt ten westen van de aanwezige bedrijfsbebouwing aan de Hoeksekade 111. Het perceel nabij de Anthony Lionweg 19 ligt tussen Anthony Lionweg 19 en 21 ter hoogte van een watersilo. Het wijzigingsplan betreft de verplaatsing van een recht van een bedrijfswoning aan de Anthony Lionweg nabij nummer 19 naar de Hoeksekade 111a.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan zijn opgenomen in de Nota zienswijzen wijzigingsplan “Oosteindsepolder en Warmoeziersweg, Hoeksekade 111a” , die als bijlage bij de toelichting is opgenomen.

Het besluit hogere waarden heeft betrekking op de woning die door route Hoeksekade/ Sporthoekpad een hogere geluidsbelasting hebben dan de voorkeursgrenswaarde. Het besluit is als bijlage bij de toelichting opgenomen.

Inzage

U kunt de besluiten inzien vanaf 30 december 2019 via:

Beroep

Vanaf dinsdag 31 december 2019 t/m maandag 10 februari 2020 kunnen belanghebbenden gelijktijdig een (schriftelijk) beroepschrift tegen het vastgestelde wijzigingsplan en/of besluit hogere waarden indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van de besluiten zijn aangebracht. 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).  

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder treden in werking op dinsdag 11 februari 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven