Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Bongersweg 2 en Beeldkwaliteitsplan

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 12 december 2019 het bestemmingsplan Buitengebied, Bongersweg 2 ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is door de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan als onderdeel van de Welstandsnota 2014 vastgesteld. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

 

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Buitengebied, Bongersweg 2 legt de juridisch-planologische basis voor het wijzigen van de bedrijfsbestemming van het perceel Bongersweg 2 en 2A in ’t Loo Oldebroek. Het plan omvat de sloop van aanwezige opstallen van het aanwezige aannemersbedrijf. Tevens voorziet het plan in de realisatie van twee vrijstaande woningen op het perceel. Door deze functiewijziging van de bestemming, het slopen van opstallen, het verwijderen van erfverharding en het opnieuw inrichten van het perceel wordt er een ruimtelijke kwaliteitsverbetering behaald met dit plan. Om dit plan mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2007 worden gewijzigd.

 

Inzagetermijn

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen ter inzage vanaf vrijdag 27 december 2019 tot en met donderdag 6 februari 2020. U kunt de stukken inzien op:

  • 1.

    www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen

  • 2.

    het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

 

Beroep bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan treedt in werking met ingang van 7 februari 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 24 december 2019.

Naar boven