Ontwerpbestemmingsplan Algemene herziening Borne, Hertme, Zenderen, inclusief ontwikkeling van de derde fase (B) van de Bornsche Maten, gemeente Borne

Logo Borne

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp bestemmingsplan Algemene herziening Borne, Hertme, Zenderen ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan Algemene herziening Borne, Hertme, Zenderen voorziet in één ontwikkeling, namelijk de realisatie van circa 500 woningen in de derde fase (B) van de Bornsche Maten door middel van het rechtstreeks bestemmen van circa 300 tot 350 woningen en een uit te werken bestemming voor de overige woningen. De ontwikkeling is gesitueerd ten oosten van de buurten Eschwonen en De Maten, ten noorden van de buurt De Veste en ten zuidwesten van de wijk Stroom Esch. Daarnaast is dit bestemmingsplan opgesteld om de diverse bestemmingsplannen die nu gelden voor de kernen van Borne (met uitzondering van het grootste deel van de wijk Molenkamp), Hertme en Zenderen, samen te voegen tot één bestemmingsplan. Tevens wordt dit plan opgesteld ter verbetering van de bestaande bestemmingsplannen in de kernen, de (betere) bescherming van de monumentale bomen en het vastleggen van de nieuwe begrenzing van de wijk Bornsche Maten. Ook worden de vanaf 2018 verleende omgevingsvergunningen met afwijkingen en de aan particulieren verkochte grond in het kader van het project 'Snippergroen' bestemd.  Het plangebied omvat de kernen Borne (met uitzondering van het grootste deel van de wijk Molenkamp, Hertme en Zenderen (zie verbeeldingen).

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van woensdag 25 december 2019 t/m dinsdag 4 februari 2020 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/planidn=NL.IMRO.0147.BpAHBHZ-ow01. De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpAHBHZ-ow01

Zienswijzen

Een ieder kan van woensdag 25 december 2019 t/m dinsdag 4 februari 2020 een mening geven over het ontwerpbesluit. Dit heet het indienen van zienswijzen. De zienswijzen kunnen schriftelijk worden ingediend door een brief te sturen naar de gemeenteraad, Postbus 200, 7620 AE Borne.

Een zienswijze kan ook mondeling worden ingediend. Hiervoor dient u vóór 3 februari 2020 een afspraak te maken met team Ontwikkeling, telefoonnummer 074-2658524.

Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij het definitieve besluit.

 

Naar boven