Verkeersbesluit tot het instellen van een extra ontsluiting van de Leenheerstraat met de Europalaan.

Logo Brunssum

 

Het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Brunssum

 

Naar aanleiding van de renovatie van de wijk Op den Haan hebben bewoners van de Leenheerstraat verzocht om een extra ontsluiting met de Europalaan te realiseren. Het idee is ontstaan doordat er tijdens de wegwerkzaamheden tijdelijk een ontsluiting in de voormalige keerkom Leenheerstraat met de Europalaan was gerealiseerd.

Bewoners ervaren met name onder winterse omstandigheden problemen om de straat uit te komen doordat er een helling op gereden dient te worden.

Door het realiseren van een extra ontsluiting van de Leenheerstraat met de Europalaan ontstaat een uitbreiding van verkeersbewegingen. Hiervoor is een verkeersbesluit vereist. De ontsluiting zal gerealiseerd worden middels de aanleg van een inritconstructie.

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

 

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

Bewoners geven aan problemen te ondervinden bij de ontsluiting van de straat onder winterse omstandigheden. Gezien de renovatie van de wijk is nu de mogelijkheid om een extra ontsluiting met de Europalaan te realiseren. Dit zal ten goede komen aan het gestelde in artikel 2 lid d. “Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer”.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van Politie eenheid Limburg, district Parkstad Limburg, basisteam Brunssum-Landgraaf.

Besluit:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot het instellen van een extra ontsluiting van de Leenheerstraat met de Europalaan middels het aanbrengen van een inritconstructie.

Door het aanbrengen van een inritconstructie is geen verkeersbesluitplichtige bebording benodigd.

Iedere belanghebbende kan bezwaar maken tegen dit besluit. Wilt u bezwaar maken? Stuur dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van het besluit in de Staatscourant. Maakt u later bezwaar, dan nemen we uw bezwaar mogelijk niet in behandeling.

De brief stuurt u naar:

Gemeente Brunssum

Postbus 250

6440 AG Brunssum

 

 

 

 

 

Ook kunt u digitaal bezwaar maken via: www.brunssum.nl. U moet hiervoor in het bezit zijn van een DigiD.

In de brief schrijft u:

• uw naam en adres;

• de datum waarop u de brief stuurt;

• met welk besluit u het niet eens bent;

• waarom u het daarmee niet eens bent;

• uw handtekening;

• of u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van uw kosten, als uw bezwaar gegrond wordt verklaard.

Spoedeisend belang

Ook als u bezwaar maakt, mag het besluit al worden uitgevoerd. Wilt u dat juist voorkomen en heeft u daarvoor een spoedeisend belang? Dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank Limburg. Hoe u dat doet leest u op: www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Lees dan de folder “Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid” op: https://www.rijksoverheid.nl

Brunssum, 20 december 2019

 

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

Projectadviseur Civiele Techniek

Erik Noteborn

Naar boven