Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Boveneind Pampagras

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Boveneind Pampagras op 19 december 2019 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

- Aanpassing (verlaging) van de maximale bouwhoogte voor het bouwvlak voor het aan de Kleine Beer geprojecteerde appartementengebouw, van 19 naar 16 meter.

- Door stedenbouwkundige optimalisatie zijn de volgende aanpassingen aan de verbeelding opgenomen, het verbreden van bouwblokken en het toevoegen van de bestemming verkeer aan de zijde van het Pampagras.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Boveneind – Pampagras ligt met ingang van 27 december 2019 zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook is het plan op afspraak in te zien bij het omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal, te bereiken via telefoonnummer: 0318-538538.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de herontwikkeling van locatie ’t Boveneind en de Pampagraslocatie tot een woon- en zorggebied. In de nieuwe situatie zullen er maximaal 135 zorgwoningen, 175 zelfstandige seniorenwoningen in het sociale huursegment, 43 reguliere appartementen in het koopsegment en 10 grondgebonden woningen gerealiseerd worden.

Instellen beroep

Op het ontwerp-bestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken. Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een ieder, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen. Stuur dan binnen een termijn van zes weken na de terinzagelegging van het vastgestelde uitwerkingsplan een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u hiervoor griffierechten moet betalen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen.

 

Naar boven