Niet vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost’

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt ter voldoening aan artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 december 2019 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost’, met plannummer NL.IMRO.0748.BP0182-0201, niet heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat het oostelijk gedeelte van het landelijk gebied van de gemeente Bergen op Zoom. Het plangebied wordt begrensd door Rijksweg A4/A58, Zuidgeest (gemeentegrens met Woensdrecht), Zoomvlietweg en Boerenweg, Halstersebaan en Luienhoekweg (gemeentegrens met Roosendaal). Het Poortgebied Bergse Heide maakt geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Aanleiding/doel

De raad voor te leggen het huidige bestemmingsplan Buitengebied Oost niet vast te stellen. Hier liggen een viertal redenen aan ten grondslag:

  • 1.

    Ter visie legging en inhoud zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Oost;

  • 2.

    Uitspraak Raad van State Programma Aanpak Stikstof (PAS);

  • 3.

    Interim Omgevingsverordening Provincie Noord-Brabant;

  • 4.

    Ambtelijke aanpassingen. 

Voor het bestemmingsplan Buitengebied Oost aan te passen en opnieuw als ontwerp ter visie te leggen;

Inzage 

Het raadsbesluit tot het niet vaststellen van het bestemmingsplan ligt van 27 december 2019 gedurende zes weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom.

Het raadsbesluit is tevens digitaal in te zien via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl > Wonen, (ver)bouwen en verkeer > Bouwen en verbouwen > ‘Bestemmingsplannen’ > ‘Bestemmingsplannen/beheersverordeningen’ > ‘Ontwerp bestemmingsplannen’ > ‘Buitengebied Oost’’.

Beroep 

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan door belanghebbenden tegen het besluit van de raad, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding 

Het besluit tot het niet vast te stellen van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Bergen op Zoom, 23 december 2019

Naar boven