Inspraak welstandsrichtlijnen en stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de bouw van appartementen op het adres Hege Hearewei 2 in Stiens

Logo Leeuwarden

Van 27 december 2019 tot en met 6 februari 2020 liggen de welstandsrichtlijnen en stedenbouwkundige randvoorwaarden ter inzage. Welstandsrichtlijnen en stedenbouwkundige randvoorwaarden

De randvoorwaarden voorzien in de bouw van maximaal 18 appartementen. De nieuwbouw wordt uitgevoerd in twee bouwlagen met kap en de woningen zijn ruim 100 m2 groot. De woningen zijn gericht op de Hege Hearewei en op het volkstuinencomplex. De bergingen voor de nieuwbouw vormen de oostelijke en deels noordelijke begrenzing van het perceel. De te gebruiken materialen bestaan uit baksteen, hout of houtachtig materiaal. De nieuwbouw zal moeten voldoen aan deze richtlijnen.

Inloopavond

In het kader van de inspraak zal op 14 januari 2020 een inloopavond worden gehouden in het Cultureel Centrum ‘De Skalm’ op het adres Pyter Jurjensstrjitte 17in Stiens. De inloopavond vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt hier een toelichting krijgen op de stedenbouwkundige randvoorwaarden en de welstandsrichtlijnen en het verdere proces en de procedure.

Inzage

De concept welstandsrichtlijnen en stedenbouwkundige randvoorwaarden kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur).

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen

Reageren

Van 27 december 2019 tot en met 6 februari 2020 kunt u een inspraakreactie over dit plan indienen. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad. 

      Vermeld in uw brief/mail:

            

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

 

 

Naar boven