Gemeente Amsterdam - Ontwerpbestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit)

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 17 december 2019 het ontwerpbestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrensd door het Westelijk Marktkanaal aan de westzijde, Vredenhofpad en de Van Slingelandtstraat aan de noordzijde, het Oostelijk Marktkanaal aan de oostzijde en de Jan van Galenstraat aan de zuidzijde.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) uit 2016, waarbij enkele aspecten beleidsneutraal worden geactualiseerd en herzien. Deze herziening regelt vooral dat de parkeernormen voor auto en fiets uit het nieuwe parkeerbeleid ook van toepassing worden op de ontwikkeling van het openbare gedeelte van het Food Center-terrein, waaronder de Centrale Markthal. De parkeernormen uit het geldende bestemmingsplan zijn verouderd. In het nieuwe parkeerbeleid wordt uitgegaan van lagere parkeernormen. Daarnaast wordt de herziening gebruikt om enkele technische regelingen te verbeteren.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) ligt met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van vrijdag 20 december 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het stadsloket van stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Zie voor de openingstijden: https://www.amsterdam.nl/contact/stadsloket-west

Het ontwerpbestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.E1901BPGST-OW01.

Op donderdag 16 januari 2020 wordt van 17.00 uur tot 18.30 uur een inloop/informatiebijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan gehouden in het beheerderkantoor aan de Jan van Galenstraat 4, direct rechts naast de ingang van het FCA.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. Ronald de Graaf.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team juridische planvorming, Ronald de Graaf, telefoonnummer 14020.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 19 december 2019

Burgemeester en wethouders

Femke Halsema

Burgemeester

Peter Teesink

Secretaris

Naar boven