Vastgesteld bestemmingsplan ‘’’t Veen-Noord Hattem’’

Logo Hattem

Vastgesteld bestemmingsplan “’t Veen-Noord Hattem”

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem, maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 16 december 2019 het bestemmingsplan “’t Veen-Noord Hattem” heeft vastgesteld.

 

Doel van het plan

Het bestemmingsplan is bedoeld om de nieuwbouw van maximaal 130 (overwegend grondgebonden) woningen mogelijk te maken. De woningen zullen worden gerealiseerd aan de noordkant van bedrijventerrein Het Veen op de locaties plaatselijk bekend als Antarctica, BeterBed en Kringloop.

 

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen van vrijdag 20 december 2019 tot en met donderdag 30 januari 2020 (zes weken) op afspraak ter inzage in het stadhuis. U kunt via de website www.hattem.nl/afspraak of telefonisch (038) 443 16 16 een afspraak hiervoor maken. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.hattem.nl.

 

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE, Den Haag). Dit gaat alleen om belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt of om belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Awb.

Daarnaast kunnen de bovengenoemde belanghebbenden binnen de gestelde termijn ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is geldig vanaf de dag na het aflopen van de beroepstermijn, tenzij binnen die termijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval is het bestemmingsplan pas geldig als op dit verzoek is beslist.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval schort de werking van het besluit op totdat er op het verzoek is beslist.

 

Naar boven